Τρεπεκλή Τάνια: “Η δοτικότητα στην τέχνη, μου επιτρέπει ως καλλιτέχνη να μοιραστώ την έμπνευσή μου…”

“Εκφράζομαι μέσα από έντονα και φωτεινά συνήθως χρώματα και προτιμώ να δουλεύω με υλικά που έχουν διαπερατότητα στο φως”

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω και δημιουργώ. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια με βαθιά αγάπη στα εικαστικά.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Κάποιοι πιστεύουν ότι η τέχνη είναι ενστικτώδης και κάποιοι γεννιούνται με το ταλέντο, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η εξάσκηση και η εμπειρία μπορούν να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές ικανότητες. Κατά την γνώμη μου, είναι ένας συνδυασμός και των δύο.

Ποια λέξη σάς εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Δοτικότητα, μία λέξη που μου εκφράζει ως καλλιτέχνη. Η δοτικότητα είναι μία win win κατάσταση και για τον εικαστικό καλλιτέχνη αλλά και για τον θεατή. Η δοτικότητα στην τέχνη, μου επιτρέπει ως καλλιτέχνη να μοιραστώ την έμπνευσή μου και στον θεατή να βιώσει και να ερμηνεύσει το έργο με τον δικό του τρόπο.

Η διάθεσή μου είναι ένα μοιραστώ να συνεργαστώ και να επηρεάσω θετικά το κοινωνικό περιβάλλον μέσω της τέχνης μου. Αυτή η διάθεσή μου εκδηλώνεται και μέσω της έντονης χρωματικής παλέτας μου. Χρώμα και φως: μεταφέρω και μοιράζομαι τις συναισθηματικές και καλλιτεχνικές μου αντιλήψεις.

Νιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση για εμένα δεν προηγείται απαραίτητα της στιγμής της δημιουργίας. Συνήθως πηγάζει από μια συσσώρευση βιωματικών στιγμών που, κάποια στιγμή, εκφράζονται μέσω των δημιουργικών μου διαδικασιών. Επιπρόσθετα πηγή έμπνευσης είναι και το υλικό που χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια της δημιουργίας.

Πώς θα χαρακτηρίζεται τον εαυτό σας ως εικαστική καλλιτέχνιδα;

Πολύχρωμη! Είναι μία λέξη που με χαρακτηρίζει ως εικαστική καλλιτέχνιδα. Χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως εικαστική καλλιτέχνιδα με παθιασμένο έρωτα για τη δημιουργία. Εκφράζομαι μέσα από έντονα και φωτεινά συνήθως χρώματα και προτιμώ να δουλεύω με υλικά που έχουν διαπερατότητα στο φως. Η επιρροή μου πηγάζει από την αρχιτεκτονική, γεωμετρικές και μαθηματικές έννοιες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να δημιουργώ. Για μένα η τέχνη είναι ανάγκη. Το επόμενο βήμα είναι να εξερευνήσω νέα μέσα έκφρασης και να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως καλλιτέχνης.