Το «Digital Love» του Tasos P. στο BBC

Το instrumental track «Digital Love» του βραβευμένου συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Τάσου Πέτσα (aka Tasos P.) παίχτηκε το περασμένο Σάββατο 01/04 στη δημοφιλή μουσική εκπομπή BBC Music Introducing της Αγγλίας στο York and North Yorkshire.

Η εκπομπή  BBC Music Introducing ξεκίνησε το 2007 προκειμένου να στηρίξει τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες κυρίως από τη Μ.Βρετανία.  Χιλιάδες μουσικοί κάθε μήνα ανεβάζουν τη μουσική τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και οι υπεύθυνοι του κρατικού σταθμού επιλέγουν κάθε εβδομάδα την playlist των τραγουδιών που θα ακουστούν. Μάλιστα κάθε εβδομάδα μεταδίδονται 30 τοπικά ραδιοφωνικά προγράμματα (BBC Introducing Radio Shows) σε ολόκληρη την Αγγλία.

Για αυτό ο συναγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν χιλιάδες μουσικοί που περιμένουν χρόνια μέχρι να ακούσουν κάποιο τραγούδι τους στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ενδεικτικό είναι πως αρκετοί σημαντικοί καλλιτέχνες που σημειώνουν επιτυχία στα βρετανικά charts ή υπήρξαν υποψήφιοι ή και κάτοχοι των Brits Awards, ξεκίνησαν από το BBC Music Introducing όπως οι Florence and the Machine, o Ed Sheeran, η Becky Hill, η Ellie Goulding κλπ.    

Το τραγούδι «Digital Love» περιεχόταν στο δεύτερο μέρος του E.P. “Libra 1975 (Part Two)” και είχε κυκλοφορήσει το 2019 από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία της FM Records.  Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που τραγούδι του συνθέτη προβάλλεται στα βρετανικά media.

Πριν από δύο εβδομάδες η πρόσφατα βραβευμένη στην Καλιφόρνια της Αμερικής με Bronze Medal Global Music Award σύνθεσή του «Angel Of Mine» κατάφερε να ανεβεί στο #1 του Digital Singles Chart στην κατηγορία New Age αλλά και να πλασαριστεί μέσα στα 100 πρώτα digital singles της Αγγλίας (Γενικό Chart).

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια με το τραγούδι του «Été D’ Amour» που ανέβηκε επίσης στο #1του Digital Singles Chart στην κατηγορία World Music και παράλληλα μπήκε στα 100 πρώτα digital singles της Αγγλίας. Να θυμίσουμε τέλος, πως το instrumental track του δημιουργού «Unititled»  το καλοκαίρι του 2018 είχε ενταχθεί στην playlist του διάσημου βρετανικού μουσικού καναλιού MTV UK.