Το Σάββατο 22 Αυγούστου στο MEGA CINEMA

20:50 ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΑΝ

Ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών Μελ Μπρουκς (“Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες”, “Φράνκενστάϊν τζούνιορ”, “Η τελευταία τρέλα του Μελ Μπρουκς”) υπογράφει μια ακόμη υπέροχη κωμωδία, την οποία σκηνοθετεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μας μεταφέρει έτσι στο καλοκαίρι του 1125 και… ο 12ος αιώνας δεν είναι πια όπως τον ξέρατε. Σ’ αυτά λοιπόν τα παλιά τα χρόνια, οι άνδρες που ήθελαν να λέγονταν “άνδρες” φορούσαν… κολάν! Ηρωικότερος όλων ήταν βέβαια ο Ρομπέν του Λόξλεϊ, θρυλικά γνωστός σαν Ρομπέν των Δασών. Χρόνια μακριά από την πατρίδα του, ο Ρομπέν ριψοκινδύνευσε την ζωή του στις Σταυροφορίες του Βασιλιά Ριχάρδου και πλέον… βαρέθηκε! Επιστρέφει στην Αγγλία λοιπόν, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βασίλειο… ρημαδιό! Ο Πρίγκιπας Τζον, με την βοήθεια και την υποστήριξη του Σερίφη του Ρότιγκχαμ, έχει βάλει χέρι στην βασιλική περιουσία. ‘Ετσι, ο Ρομπέν αναγκάζεται να πάρει τον δρόμο της παρανομίας και να καταφύγει στο δάσος του Σέργουντ. Εκεί στρατολογεί ένα μάτσο… άχρηστους, τους οποίους προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να μετατρέψει σε… ήρωες! (Εδώ γελάμε…)! Όσο για αίσθημα, υπάρχει η Μάριον, της οποίας την καρδιά επιχειρεί να κατακτήσει με κάθε τρόπο ο Ρομπέν, αν και —μεταξύ μας— δεν θα ήταν άσχημα να έπεφτε στα χέρια του το κλειδί της ζώνης αγνότητάς της…

Αμερικανική παραγωγή του 1993. Κωμωδία σε σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς. Παίζουν: Κάρι Έλγουες, Ρίτσαρντ Λιούις, Ρότζερ Ρις, Ντομ Ντε Λουίζ, Ντέιβ Τσάπελ, Έιμι Γιάσμπεκ, Τρέισι Ούλμαν, Άιζακ Χέις.

23:40 ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια. Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ. Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή. Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Αμερικάνικη παραγωγή του 2015. Θρίλερ σε σκηνοθεσία: Άλεξ Καλύμνιος. Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία.