Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε στην τελετή Αγιασμού σχολείων της πόλης και συγκεκριμένα  στο 17ο Δημοτικό Σχολείο  Πειραιά, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, στο  46ο  Δημοτικό Σχολείο και στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά.

Στην τελετή Αγιασμού τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά  (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα διένειμαν σχολικές τσάντες με γραφική ύλη σε μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικών σχολείων της πόλης.

Η κοινωνική αυτή ενέργεια, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της ΟΧΕ Πειραιά «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus».

Συγκεκριμένα, με βάση έρευνα που έδειξε ποια παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. αποφάσισε να ενισχύσει μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικού στο ξεκίνημά τους, προσφέροντάς τους τσάντα με σχολικά είδη.

Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα μας βρίσκει όλους, αντιμέτωπους με συνθήκες πρωτόγνωρες εξαιτίας του Covid-19 που εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση και στη χώρα μας. Όλοι μας, δημοτική αρχή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές καλούμαστε να διαχειριστούμε μια νέα κατάσταση στο σχολικό, αλλά και στο οικογενειακό μας περιβάλλον. Στον Δήμο Πειραιά, έχοντας ως κύριο μέλημά μας την προστασία της υγείας των παιδιών μας, αλλά και των συνανθρώπων μας, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Χρέος μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος. Παρά τα επιμέρους προβλήματα και τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων της πόλης μας, η προσπάθειά μας για να λειτουργούν προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης είναι καθημερινή.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας, αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή σχολική χρονιά, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση και θα μπορέσουν τα παιδιά μας απερίσπαστα να λάβουν από το σχολείο τους όλα τα εφόδια, που είναι απαραίτητα για την πρόοδο και την ανάπτυξή τους».

Στην τελετή Αγιασμού σχολείων παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη και ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Video με δήλωση: https://bit.ly/35yPaKF

www.piraeus.gov.gr