Τελετή έναρξης εργασιών για το Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια

Ένα νέο κτίριο αφιερωμένο στις επιστήμες, την καινοτομία, τη βιωματική μάθηση έρχεται να προστεθεί στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια. Πρόκειται για το Anna Papageorgiou STEM Center που θα φιλοξενήσει εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και πρωτοποριακές, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της ευρύτερης κοινότητας.

Βιοκλιματικά σχεδιασμένο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το νέο κτίριο θα καταδεικνύει την επίδραση της αρχιτεκτονικής στην κατανάλωση της ενέργειας αποτελώντας το ίδιο ένα πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, και αντανακλώντας τις αξίες του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. Το σημαντικό αυτό έργο γίνεται πραγματικότητα χάρη στη γενναιόδωρη συμβολή του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και του κυβερνητικού οργανισμού των Η.Π.Α. USAID/ASHA, καθώς και με τις δωρεές Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια και οργανισμών.
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2019, με την ευκαιρία της συνεδρίασης των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη έγινε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανέγερση του κτίσματος από τους: Νίκο Παπαγεωργίου, Πρόεδρο του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Gregory W. Pfleger, Jr., Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Albert H. “Chip” Elfner III, Πρόεδρο του Συμβουλίου των Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρα Πάνο Βλάχο, Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια, Μάρκο Παπαγεωργίου, Έφορο του Κολλεγίου Ανατόλια και Γραμματέα του ΔΣ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου, εκπρόσωπο του ιδρύματος Παπαγεωργίου, και Στάθη Γεωργιάδη, Έφορο του Κολλεγίου Ανατόλια.
Το Anna Papageorgiou STEM Center θα ανεγερθεί στην πλευρά των Γυμνασίων (πρώην Θηλέων), και θα στεγάσει τα εργαστηριακά μαθήματα για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ανατόλια, τα προγράμματα του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια (π.χ. Engineering, Ρομποτική), καθώς και σειρά προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι μαθητές και καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στα συστήματά του κτιρίου βλέποντας στην πράξη τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον τομέα της ενέργειας. Μέσα από τη συνεργασία με οργανισμούς και ερευνητικούς φορείς, το Anna Papageorgiou STEM Center θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές της ευρύτερης κοινότητας να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής.