“Τα Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος”

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, 17.30 – 20.00 Hyatt Regency Θεσ/νίκης (Αίθ. Ballroom 3)

ΕΞΥΠΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ!

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, νέες θέσεις εργασίας

Διοργανώνεται απο τo Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της  ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο πλαίσιο του MONEY SHOW.

Η εκδήλωση βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ.Μακεδονίας, του ΤΕΕ Κ.Μακεδονίας καθώς και του ΠΑΣΕΠΠΕ και χορηγό επικοινωνίας το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνοπτικά – Ενημερωτικά 

Όλα όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε, νέοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, το σύνολο της κοινωνίας για το νέο επαγγελματικό περιβάλλον στη χώρα μας όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από τη νέα  εποχή, τις νέες τεχνολογίες και την στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Πράσινα Επαγγέλματα: ατελείωτες προοπτικές, νέες δυνατότητες, νέες ανάγκες

Η εκδήλωση αφορά στην πολύπλευρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση γύρω από τα πράσινα επαγγέλματα του μέλλοντος που ήδη αρχίζουν κι εμφανίζονται στην αγορά εργασίας διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο, απαιτητικό αλλά και προσοδοφόρο επαγγελματικό τοπίο.

Νέοι επαγγελματικοί τομείς, νέες τεχνολογίες και ταυτόχρονα νέες ανάγκες για καινούριες δεξιότητες, υψηλή εξειδίκευση, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Τί εννοούμε με τον όρο «πράσινα επαγγέλματα» και τι είδους εργασία προσφέρουν όσοι ασχολούνται με αυτά; Τι προσόντα και εξειδίκευση απαιτούν; Τι θέσεις εργασίας εξασφαλίζουν και με τι παροχές; Αυτά και πολλά άλλα σοβαρά ερωτήματα για το πώς διαμορφώνεται το σύγχρονο εργασιακό τοπίο όσον αφορά τις επαγγελματικές επιλογές των νέων, εργαζομένων, και επαγγελματιών, θα απαντηθούν στην εκδήλωση από διακεκριμένους ομιλητές, μέσα από σύντομες, συνοπτικές και επικαιροποιημένες εισηγήσεις που θα αφορούν στις εξής ενότητες:

Με το βλέμμα στην Αειφορία

Σύγχρονες Ανάγκες & Δεξιότητες

Διαχείριση Πόρων – Εξοικονόμηση Ενέργειας

Οι Πράσινες θέσεις εργασίες του Μέλλοντος μέσα από το παρόν

Κυκλική Οικονομία & Μείωση Αποβλήτων

Οι Πράσινες θέσεις εργασίες σε παραδοσιακούς & Αναδυόμενους Τομείς

Έξυπνες Υποδομές – Κατασκευές

Σχεδιασμός, Διαχείριση, Πράσινη Πιστοποίηση

Βιώσιμος Τουρισμός

Από τη βιοκλιματική Αρχιτεκτονική έως το θεματικό πράσινο τουρισμό

Πράσινος Αγροτικός Τομέας

Στροφή στη Πράσινη Οικονομία – Καινοτομία και Πράσινη μετάβαση

Τεχνολογία & Ψηφιακή Εποχή

Αξιοποίηση νέων, πράσινων τεχνολογιών

Επιχειρηματικότητα

Η Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα : Περιβαλλοντική Διαχείριση & Πιστοποιήσεις ESG

Χημεία & Περιβάλλον

Πράσινη Χημεία & πράσινα Προϊόντα

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε νέους που αναζητούν τις επαγγελματικές προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους διαφόρων φορέων, επαγγελματίες,  κ.ά

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ΔΩΡΕΑΝ και παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης παρακολούθησης, για όσους το επιθυμούν απο το ΔΙΠΑΕ Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Γιώργος Παπαϊωάννου Οικονομολόγος Μέλος ΔΣ Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Γραμματέας Κλιματικής Αλλαγής & Περιβάλλοντος ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης 6977808085