Τα ΕΛΤΑ διακρίθηκαν στα Creative Greece Awards 2019

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βραβεύτηκαν για τη συμβολή τους στην στήριξη των εξαγωγών και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Ετήσιου Forum Επιχειρηματικής Αριστείας για την Ελλάδα της Εξωστρέφειας, “Creative Greece Awards 2019”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Στην εκδήλωση “Creative Greece 2019”, που διοργανώθηκε από την New Times Publishing, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ, του ΣΒΕ και άλλων Βιομηχανικών και Εξαγωγικών φορέων, παρευρέθηκαν πάνω από 500 στελέχη των δυναμικότερων εταιριών, εκπρόσωποι της Πολιτείας, καθώς και μέλη φορέων της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Ηλίας Αθανασίου παρέλαβε το βραβείο και σε σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τις υπόλοιπες εταιρείες για το έργο τους και δήλωσε ότι «Η ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι εδώ και 191 χρόνια άρρηκτα συνδεμένη με την ελληνική επιχειρηματικότητα, πάντα με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, αλλά ακόμα περισσότερο σήμερα που οι εξαγωγές της χώρας μας αυξάνονται σημαντικά και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».
Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στην εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν τα ΕΛΤΑ, στις ισχυρές διεθνείς συνεργασίες και τις πρωτοποριακές τους υπηρεσίες που καλύπτουν αποτελεσματικά όλες τις χώρες στις οποίες εξάγονται τα ελληνικά προϊόντα, λέγοντας ότι «το 2018 διακινήσαμε συνολικά προς το εξωτερικό 4,8 εκατ. δέματα και μικροδέματα, παρέχοντας παράλληλα στους πελάτες μας που εξάγουν εκτός Ε.Ε, τη δυνατότητα μιας γρήγορης και ολοκληρωμένης υπηρεσίας εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις. Με τον τρόπο αυτό λειτουργούμε, μέσα από ένα δίκτυο 31 καταστημάτων ανά την επικράτεια, ως άμεσος αντιπρόσωπός τους απαλλάσσοντάς τους από την υποχρέωση να μεταβούν οι ίδιοι στα κατά τόπους τελωνεία για αντικείμενα αξίας μέχρι 1000€», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε επίσης ότι βασική προτεραιότητα των ΕΛΤΑ αποτελεί η ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των δραστηριοτήτων σε αυτόν τον τομέα και δήλωσε ότι «Στόχος μας είναι σύντομα, μέσω συνεργασιών με εταιρείες logistics που λειτουργούν συμπληρωματικά με τη δική μας δραστηριότητα, να προσφέρουμε στους εξαγωγείς νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται και θα καλύπτουν πλήρως στις ανάγκες τους, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.».

Τέλος, κάλεσε τις επιχειρήσεις και τους φορείς να εμπιστευτούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως την πιο αξιόπιστη και οικονομική συνεργασία αναφέροντας ότι «Η ενίσχυση και η διευκόλυνση των ελληνικών εξαγωγών αποτελεί για τα ΕΛΤΑ μία στρατηγική επιλογή που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης που έχουμε προκρίνει για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας εποχής».