“Σ’ ένα γύρισμα της ζωής” Μυθιστόρημα της Αλκυόνης Παπαδάκη από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Σ’ ένα γύρισμα της ζωής όλα όσα σου ήταν γνώριμα μπορεί να αλλάξουν. Και ποιόν να επικαλεστείς, μια τέτοια ώρα… Όταν έχει τόσο βάθος η χαράδρα… Κι εσύ κατρακυλάς… Νέα ανανεωμένη έκδοση σε ένα από τα βιβλία της Αλκυόνης Παπαδάκη που μιλούν στην καρδιά μας.

Σχετικά με το βιβλίο

«Έχεις σκεφτεί, έχεις αναλύσει τι είναι αυτό που μας συμβαίνει; Γιατί νιώθουμε τόσο έντονα την ανάγκη ο ένας του άλλου;»

«Έχεις προσέξει ποτέ ένα ζευγάρι γλάρων, όταν πετούν ανέμελα στον ουρανό;

Πετούν αργά-αργά, πλησιάζει ο ένας στη φτερούγα του άλλου, αγγίζονται, κάνουν λίγο να απομακρυνθούν και πάλι ο ένας ξανάρχεται πλάι στον άλλον και ακουμπάνε τις φτερούγες τους.

Πετούν ανέμελα… Νωχελικά… Σίγουρα… Σα να ’ναι δικός τους ο ουρανός. Και είναι δικός τους ο ουρανός. Αμφιβάλλεις; Κι εμάς είναι δικός μας ο ουρανός…»

Δύο ψυχές, η μία με βαριές αποσκευές από το παρελθόν και η άλλη με δανεικές στολές και ψεύτικα παράσημα, συναντώνται για να βαδίσουν μαζί σ’ ένα άγνωρο μονοπάτι, σ’ ένα γύρισμα της ζωής.

Βιογραφικό

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία, διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος, σε μια δύσκολη εποχή που αναζητεί οδηγούς και πρότυπα ζωής. Από το 2018 τα βιβλία της το Χαμόγελο του Δράκου, Στην άκρη του Βράχου και Κόντρα στο κύμα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ISBN: 978-618-220-038-4, Ημ. έκδοσης: 30/11/2022, Σελ.: 272, Τιμή: 15.50€

Τιμή e-book: 10.99 €