Συναυλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

«Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή»

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την υλοποίηση
του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι καλλιτέχνες με αλφαβητική σειρά
Ρίτα Αντωνοπούλου
Χρήστος Θηβαίος
Χρήστος Μάστορας
Γιώτα Νέγκα
Γιώργος Νταλάρας
Μίλτος Πασχαλίδης
Διονύσης Σαββόπουλος
Μάρθα Φριντζήλα
Ενορχήστρωση Γιώργος Παπαχριστούδης
Προπώληση Εισιτηρίων:
Αγορά εισιτηρίων online από την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Στα καταστήματα Public

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ημέρα που φέτος εορτάζονται τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Σκοπός της συναυλίας είναι να ενισχύσουμε τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας και να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπαρκτές, συνεχείς και σε παγκόσμια κλίμακα. Γι’ αυτό η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας, και καλούμαστε να αναλάβουμε μια πιο ενεργή δράση ως πολίτες της κοινωνίας.
«Με τη συναυλία αυτή ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους πόρους, για να αρχίσουμε εκ νέου το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα σχολεία. Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να κινητοποιήσουμε τις επόμενες γενιές στον αγώνα για έναν κόσμο όπου όλοι και όλες μπορούμε να απολαμβάνουμε την ελευθερία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, ώστε να μην ανεχόμαστε την περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου που αναπόφευκτα οδηγεί σε πράξεις βαρβαρότητας»,
Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας

Άνθρωποι δολοφονούνται, φυλακίζονται ή διώκονται για τις πεποιθήσεις τους, τις αξίες τους, τη θρησκεία τους, τη δράση τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ ο φόβος του διαφορετικού ορίζει την καθημερινότητά μας, δίνοντας τροφή στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Και ενώ στις ειδήσεις μαθαίνουμε για το τι συμβαίνει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, πολλές παραβιάσεις δικαιωμάτων παραμένουν κρυφές. Υπάρχουν οι σκοτεινές γωνιές του κόσμου μας, εκεί που δεν φτάνουν οι κάμερες και οι προβολείς. Εκεί που άνθρωποι βρίσκονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυταρχικές εξουσίες, χωρίς ασπίδα απέναντι στην αυθαιρεσία.

Είναι ανάγκη να αναδείξουμε τη σημασία της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Μια ματιά στις εξελίξεις γύρω μας είναι αρκετή για να αντιληφθούμε ότι απέχουμε πολύ από έναν κόσμο όπου ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι αυτονόητος.

Τρέιλερ της συναυλίας: https://www.youtube.com/watch?v=0TMknWph7oQ&feature=youtu.be

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/190039185208443/