Συνάντηση του εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον εκλεγμένο δήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ.

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του εκλεγμένου δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον κ. Μωυσή Ελισάφ, εκλεγμένο δήμαρχο δήμου Ιωαννιτών.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αλλαγές στον «Κλεισθένη» αλλά κυρίως τις δυνατότητες διαδημοτικής συνεργασίας των δύο δήμων.

Συγκεκριμένα τέθηκε η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων και μεθόδων σε επίπεδο Αναπτυξιακών Εταιρειών της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα της Αναπτυξιακής της Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΑΕ/ΟΤΑ και της αντίστοιχης Δημοτικής Α.Ε Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ).

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ γνωστοποίησε τη διαθεσιμότητα και τη βούλησή του να σταθεί αρωγός στο εγχείρημα του Μουσείου Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, το οποίο με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη θα αναδείξει την οργανική ενότητα του Ελληνισμού και των Εβραϊκών της Κοινοτήτων, γεγονός ιστορικά αδιάψευστο, καθώς, προέρχεται από την άλλοτε ακμάζουσα και ελληνόφωνη εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, την επονομαζόμενη ‘’ρωμανιώτικη’’, που είναι και η παλαιότερη στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας τόνισε πως στόχος των νέων δημάρχων είναι να προχωρήσουν αξιοποιώντας ό,τι θετικό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις από τον αρχικό τους σχεδιασμό, καθώς το αίτημα των κοινωνιών για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου είναι ισχυρό και η ευθύνη μεγάλη.