Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Αντιπρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Thomas Oppermann

Η επικείμενη λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας αλλά και οι προετοιμασίες εν όψει της 85ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Αντιπρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου Thomas Oppermann.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι η λειτουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για συνεργασίες μεταξύ των νέων σε ένα ευρύ πεδίο, για ανάπτυξη προγραμμάτων αλλά και για ανταλλαγές καλών πρακτικών.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά εν όψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, ώστε παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης η διοργάνωση να είναι απολύτως επιτυχημένη.

«Όλα αυτά διαμορφώνουν μια ισχυρή ατζέντα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη να επωφεληθεί τα μέγιστα από αυτή τη συνεργασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την άποψη ότι το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και μεταξύ των νέων εξέφρασε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας συγχρόνως ότι θα ενθαρρύνει τις γερμανικές επιχειρήσεις και τους γερμανούς πολίτες να συμμετάσχουν και να επισκεφθούν τη ΔΕΘ.

Ο Thomas Oppermann έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., εν τω μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχουν τεθεί έχει να κάνει με τη στήριξη της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τον Αντιπρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου συνόδευσε ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος Carsten Muller, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για Δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραγιάννη.