Στέλιος Πεπινίδης: “Η μουσική και συγκεκριμένα η ενασχόληση με τα τύμπανα με εξελίσσει και με ενδυναμώνει.
Με ενδιαφέρει να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ ακόμα και στα πιο απαιτητικά sessions…”

“…Καλώς ή κακώς δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία, χωρίς να έχει υπάρξει τουλάχιστον μια αποτυχία πιο πριν. Από τις αποτυχίες ουσιαστικά μαθαίνουμε”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ήμουν δεν ήμουν 5-6 χρονών και είχα πάει με τον πατέρα μου σε μια συναυλία jazz. Με θυμάμαι στην συναυλία, να κοιτάω αφηρημένα, σαν παιδι κι εγω, και κάποια στιγμή λέω στον πατέρα μου «ακόμα ένα τραγούδι παίζουν;»…Ακόμα μου το χτυπάει.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Μιλώντας από την θέση του drummer στην Ελλάδα, θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής και να κοιτάω την πλάτη του Σάκη Ρουβά. Είχε τύχει να βρεθώ σε ένα μαγαζί που εμφανιζόταν και το σόου όπως και η μπάντα που είχε, ήταν απίθανα! Βέβαια υπάρχουν μουσικοί ευρέως γνωστοί και άξιοι στην Ελλάδα, οπότε η επιλογή δυσκολεύει πολύ.
Εκτός συνόρων δυσκολεύομαι ακόμα περισσότερο να επιλέξω. Η metal πλευρά μου με τραβάει σε μπάντες που θα ήθελα ώρες να τις απαριθμήσω, αλλά και όταν βλέπω drummer της ποπ σκηνής στο εξωτερικό με πιάνει ένα δέος μπορώ να πω. ΘΕΛΩ!

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν καθοριστικές επιρροές; Ξεκίνησα από προνήπιο σε ένα ωδείο στο Περιστέρι με σύστημα όρφ, πιάνο και χορωδία. Εκεί είδα πρώτη φορά τύμπανα κτλ. Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω το συναίσθημα και την έκφραση που είχα όταν πρώτο πήρα μπαγκέτα και είδα πως κάνει ένα τύμπανο όταν το χτυπάς. Το μέλλον είχε αρχίσει να παίρνει μορφή.
Πρώτη γυμνασίου πήγα στο πειραματικό μουσικό σχολείο της Παλλήνης. Έκανα πιάνο, ταμπουρά, κλαρίνο και τέλος ευρωπαϊκά κρουστά. Δυστυχώς το σχολείο δεν είχε drums σαν μάθημα, οπότε και άρχισα να μαθαίνω μόνος μου στο σπίτι με ότι γνώσεις μπορούσα να αποσπάσω από τον καθηγητή των κρουστών που είχα. Δεν υπήρχε Youtube, σελίδες και ελεύθερη γνώση με την σημερινή έννοια, ούτε κατά διάνοια. Τρίτη λυκείου γνώρισα το Υoutube και υπήρξε η αποκάλυψη!!! Έως τότε, με το αφτί, ό,τι καταλάβαινα, όπως κατανοούσα και επιμονή, τόση που τη ζηλεύω αυτή τη στιγμή.
Μπήκα σε διάφορες μπάντες, έπαιξα συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ξόδεψα και ξοδεύω χρήματα σε εξοπλισμό, έφτιαξα στούντιο σπίτι μου, κάνω μαθήματα, τα τύμπανα μου προσέφεραν πάντα ψυχοθεραπεία και γι’ αυτό έχω αφιερωθεί σε αυτά.
Τώρα είμαι στους Senserase, στους Οhentra, στους Desert near the end και στους Foray between ocean, ενώ κάνω και sessions με διάφορους καλλιτέχνες και μπάντες ανά καιρούς, ανάλογα στο τι θα ζητηθεί.
Σαν επιρροές είχα πάντα μπάντες, drummer και μουσικούς, διαφορετικούς με το πέρασμα του χρόνου. Γνώρισα ανθρώπους που κέρδισαν τη προσοχή και τον θαυμασμό μου, επειδή μου ‘δείξαν, ακόμα και άθελά τους, κάτι.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η επιτυχία έχει το βάρος του ότι θα ήταν καλό να κρατηθεί, ενώ η αποτυχία έχει το βάρος της επανάληψης.
Καλώς ή κακώς δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία, χωρίς να έχει υπάρξει τουλάχιστον μια αποτυχία πιο πριν. Από τις αποτυχίες ουσιαστικά μαθαίνουμε.
Οπότε αν μπορώ να πω αν με τρομάζει κάτι από αυτά τα δύο είναι η ιδέα μιας αποτυχίας τόσο δυνατής, ώστε να μη μου αφήσει κουράγιο να προσπαθήσω ξανά.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν τα παρακολουθώ και δεν με εκφράζουν. Έχω δει εννοείται για να το λέω αυτό.
Δε ξέρω κατά πόσο μπορώ να βάλω την έννοια του διαγωνισμού σε κάτι τόσο μεγάλο και χαώδες, σαν τη μουσική. Πως γίνεται να βλέπεις 2,3,5,10 πολύ αξιόλογους μουσικούς να παραβγαίνουν για το ποιος είναι ο καλύτερος και φυσικά ποιος θα το κρίνει αυτό και με ποια κριτήρια;
Από κει και πέρα βλέπω την δίψα των καναλιών να παρουσιάσουν τους διαγωνιζόμενους ως αναλώσιμα υλικά που θα προσφέρουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Κάθε μέρα κοιτάω το mail μου μπας και μου στείλαν οι Meshuggah να μου πούνε ότι θέλουν drummer και ΜΟΝΟ εγώ τους κάνω!!!
Αλλά εγώ τους λέω ότι θα μπορέσω μετά το tour που έχω με τον Bruno Mars.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μουσικός στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως. ΠΟΛΥ.
Κι αυτό γιατί είναι αρκετά δύσκολο να βιοποριστείς από τη μουσική, μιας και ο κόσμος έχει την μουσική και τις τέχνες κάπως δεδομένη για κάποιο λόγο.
Οι managers λοιπόν στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με αυτό το πρόβλημα. Να προσπαθήσουν να βοηθήσουν να ανεβεί ένας μουσικός, ώστε να βγάλουν και αυτοί τα προς το ζην τους, σε ένα περιβάλλον όχι και τόσο ευνοϊκό. Κάποιοι με πολλές γνωριμίες το καταφέρνουν, αλλά με έναν πρόχειρο υπολογισμό δεν μπορώ να πω ότι είναι και πολλοί.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτή την περίοδο βγάζω τα πρώτα μου βίντεο στο διαδίκτυο, και πλέον κανω εξ’ ολοκλήρου τις παραγωγές ήχου και εικόνας μόνος μου. Από τη μία η παραγωγή είναι κάτι που σίγουρα θα με απασχολήσει για καιρό, γιατί με ενδιαφέρει να μαθαίνω. Ίσως να εργαστώ και πάνω σε αυτό στο μέλλον. Ενώ από τη άλλη βρίσκομαι σε συζητήσεις με εταιρίες σχετικές με το αντικείμενο, με σκοπό να συνεργαστούμε μέσω χορηγίας για την ανάδειξη των προϊόντων τους μέσα από τα βίντεο και τις εμφανίσεις μου.
Παράλληλα με τα παραπάνω, όλες οι μπάντες που είμαι, τυχαίνει να ετοιμάζουν δίσκο. Οπότε μαζί με αυτά πιθανόν να υπάρξουν και lives εντός και εκτός Ελλάδας. (fingers crossed)
Μελετάω και θα μελετάω εντατικά και αδιάλειπτα το όργανο. Είναι η καθημερινότητά μου και έτσι θέλω να είναι η ζωή μου. Η μουσική και συγκεκριμένα η ενασχόληση με τα τύμπανα με εξελίσσει και με ενδυναμώνει.
Με ενδιαφέρει να είμαι έτοιμος και να έχω την ικανότητα να ανταποκριθώ ακόμα και στα πιο απαιτητικά sessions, μιας και είναι μία από τις βασικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες.

Που μπορούμε να σας βρούμε διαδικτυακά; Στο Youtube ως stelios pepinidis https://www.youtube.com/user/pepinidis
Στο Instagram ως steliospep https://www.instagram.com/steliospep/
Και στο Facebook ως stelios ppnds https://www.facebook.com/stelios.pepinidis

Βιογραφικό. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ξεκίνησα πιάνο, ορφ και χορωδία στον Μιχάλη Γλινιαδάκη στο περιστέρι σε ηλικία 4 χρονών.
Συνέχισα ωδείο μέχρι που μπήκα στο μουσικό Γυμνάσιο της Παλλήνης.
Τελείωσα επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων στην Πάτρα.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και Drum camps με τους:
Γιώργο Κόλλια, Γιάννη Σταυρόπουλο, Σπύρο Δόριζα, Dom Famularo, Thomas Lang, Gergo Borlai, Thomas Pridgen , Ray Luzier, Anika Nilles, Derrek Roddy, Chris Coleman, Mike Johnston, Μιχάλη Καπιλίδη κ.α

Πρώτο μου Live που έπαιζα τύμπανα ήταν στην Τρίτη γυμνασίου μαζί με τον πατέρα μου (κιθαρίστας).

Έκτοτε έχω συνεργαστεί με καλλιτέχνες και μπάντες με ονόματα όπως
Incognia, senserase, ohentra, foray between ocean, skybinder, desert near the end, Γιάννης Γεωργάνος, Γιώργος Ματσιούλας κ.α. σε είδη μουσικής όπως ροκ, μέταλ, ηλεκτρονική, λαϊκά, έντεχνα, pop σε ελληνικό και ξένο στίχο.

Έχω παίξει σε σκηνές μικρές και μεγάλες, μαγαζιά, μεγάλα clubs και stages και έχω περάσει και από τα 2 πρώτα schoolwaves.
Ήμουν καθηγητής σε ωδείο της Αγ. Παρασκευής και τώρα συνεχίζω ιδιαίτερα μαθήματα.
Από αρχές του έτους κάνω και παραγωγές ήχου και εικόνας στο στούντιό μου με drum videos.

Στο νετ υπάρχει official από τους senserase το EP inoculation
και βγαίνει και μαζεμένο υλικό στο κοντινό μέλλον και από άλλες μπάντες.