Στολίδι για την Ανατολική Θεσσαλονίκη το γήπεδο του Ορφέα Σουρωτής

Σε ένα πανέμορφο χώρο έχει μεταβληθεί το γήπεδο του Ορφέα Σουρωτής με αποδυτήρια τα οποία χαρακτηρίζονται υψηλού επιπέδου και δείχνουν το μεράκι της Διοίκησης του Ορφέα η οποία στο διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων προχώρησε στις παρακάτω αλλαγές οι οποίες δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές.

-Γενική ανακαίνιση των Αποδυτηρίων η οποία περιλαμβάνει:

*Ειδικό χώρο για τους γονείς στον οποίο φιλοξενούνται όλα τα κύπελλα της ιστορικής ομάδας. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Σουρωτής έχει κατακτήσει 3 κύπελλα ερασιτεχνών Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε 2 Πανελλήνιους Τελικούς ως φιναλίστ.

*Χώρο λεβητοστασίου στον οποίο φιλοξενούνται ο ανανεωμένος ηλεκτρολογικός πίνακας και η κεντρική διανομή της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης.

*2 Τουαλέτες εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από γυναίκες και αθλητές έως 10 ετών.

*Πλήρη ανακατασκευή στις ντουζιέρες των αθλητών και του χώρου ετοιμασίας των γηπεδούχων και των φιλοξενουμένων.

-Κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου στον αγωνιστικό χώρο και αλλαγή προβληματικών σημείων με έτοιμο τάπητα. Οι υποδομές αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα ΄΄να κρατηθεί΄΄ο αγωνιστικός χώρος στις δύσκολες ημέρες του χειμώνα.

-Δημιουργία γηπέδου 450 τ.μ., με έτοιμο τάπητα, για τις μικρές ηλικίες των αθλητών.

-Δημιουργία χώρου 240 τ.μ., με έτοιμο τάπητα, για τις ασκήσεις των αθλητών.

-Καθαρισμός των καθισμάτων της κερκίδας και τοποθέτηση 70 νέων καθισμάτων με παράλληλη αλλαγή όλων των αντίστοιχων προβληματικών.

-Επέκταση του στέγαστρου της κερκίδας ούτως ώστε να φιλοξενεί 150 φιλάθλους από τους 50 που φιλοξενούσε μέχρι την προηγούμενη χρονιά.

-Γραμμογράφηση του γηπέδου μπάσκετ με παράλληλη αλλαγή των δύο ταμπλό των μπασκετών. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε γραμμογράφηση για αγώνες και προπονήσεις χάντμπολ. Να σημειώσουμε ότι ο Ορφέας Σουρωτής είναι η μοναδική ομάδα στο Δήμο Θέρμης η οποία έχει τμήματα χάντμπολ γυναικών.

-Υπόγεια τοποθέτηση όλων των ηλεκτρολογικών καλωδίων και τοποθέτηση γείωσης κατά μήκος των προβολέων.

-Μεταφορά της χελώνας της ΔΕΗ σε νέο ασφαλές σημείο.

Είναι χαρακτηριστική μία ανάρτηση ενός αθλητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Βρίσκομαι στην ομάδα από το 1996 και υπηρετώ την ομάδα επί 21 χρόνια, έχω να πω ότι ο σύλλογος με ισχυρό παρελθόν (3 κύπελλα Ν. Θεσσαλονίκης και 2 τελικούς Ελλάδας) κάνει ξανά την μεγάλη διαφορά. Με πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο δίνει στην κοινωνία και στις επόμενες γενιές την δυνατότητα άθλησης με ασφάλεια σε επαγγελματικά πρότυπα.

Υ.Γ. Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε σε μεταγραφές για να επιτευχθεί η άνοδος στην Α1!!

Όταν αυτά ακούγονται από αθλητές του συλλόγου τα λόγια περιττεύουν.

Γιατί έχει μεγάλη σημασία οι σύλλογοι να έχουν μία κουλτούρα υποδομών και ανάπτυξης των ακαδημιών τους.

Και οι άνθρωποι του Ορφέα οραματίζονται ένα σύλλογο με Ακαδημίες οι οποίες να αντιπροσωπεύουν την ιστορία του Ορφέα.

Γι αυτό και έχουν αποφασίσει οι Ακαδημίες του συλλόγου να είναι αυτόνομες οικονομικά. Μάλιστα η Διοίκηση του συλλόγου συμμετέχει οικονομικά στην ενίσχυση των τμημάτων υποδομής τα οποία φέτος έχουν ένα αναβαθμισμένο προπονητικό team το οποίο εγγυάται όχι μόνο την καλή αθλητική πορεία των τμημάτων αλλά και την οικοδόμηση της προσωπικότητας των αθλητών.

Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χάντμπολ.

Να ευχηθούμε καλή πορεία στις ομάδες του Ορφέα και ελπίζουμε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες της πόλης μας.