Στέλλα Σαμαρά: «Το μέσα», είναι ένα τραγούδι σε δικούς μου στίχους και μουσική

Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των δύο αγαπημένων μου συνεργατών, του Νίκου Γύρα στην ενορχήστρωση και του Βαγγέλη Καραπέτρου στη μίξη και το mastering.

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Καλησπέρα κι από εμένα! Είμαι η Στέλλα, είμαι από τη Θεσσαλονίκη, από μικρή συνήθιζα να γράφω τραγουδάκια και τα τελευταία χρόνια τυχαίνει να τα τραγουδάω κιόλας…

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Επαγγελματικά, πάτησα για πρώτη φορά σε σκηνή το 2013, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Από μουσικά ερεθίσματα, νομίζω είχα αυτά που έχουν όλα τα παιδάκια όταν είναι μικρά και οι μεγάλοι τους τραγουδάνε.

Official links
https://www.instagram.com/stella_samara_insta/

https://www.facebook.com/stellasamara.fcb/

https://www.youtube.com/channel/UCzyptS-u8CI2-RySNh9Whbw/featured?disable_polymer=1

https://heavenmusic.gr/stella-samara/

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι λίγο παραπάνω τη φωνή της μαμάς μου. Γενικότερα, η μόνη σχέση της οικογένειάς μου και από τις δύο πλευρές, μετρώντας και μερικές γενιές πίσω, είναι ότι η μαμά μου τραγουδούσε.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Νομίζω στις αρχές του λυκείου. Μέχρι τότε έκανα μαθήματα κιθάρας και ήταν κάτι σαν καθημερινότητα που δεν πολυσκεφτόμουν. Στο λύκειο τα σταμάτησα, υποτίθεται για να διαβάζω περισσότερο για το σχολείο. Οπότε κατάλαβα ότι σε εκείνη τη φάση άρχισα να παίζω περισσότερες ώρες και να γράφω πιο πολλά τραγούδια, παρά να διαβάζω. Ήταν κάτι που δεν έκανα από συνήθεια τελικά, αλλά από επιλογή, γιατί με άφηνε να ελπίζω.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Είμαι πολύ παράξενος άνθρωπος. Δεν ήμουν πάντα. Στην πορεία έγινα και όσο περνάνε τα χρόνια γίνομαι όλο και παραπάνω. Η απώλεια, ο πόνος, η θλίψη, η μοναξιά, όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα και καταστάσεις που για κάποιο λόγο σε κάποιους ανθρώπους έρχονται με τα τσουβάλια από νωρίς κι εκείνοι πρέπει κάπως να τα διαχειριστούν. Εγώ έτσι μπόρεσα, αυτός ήταν ο πιο εύκολος τρόπος.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Δύσκολα με τρομάζει κάτι πλέον, ειδικότερα εάν αυτό το κάτι είναι μία υποκειμενική έννοια.

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. «Το μέσα», είναι ένα τραγούδι σε δικούς μου στίχους και μουσική. Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των δύο αγαπημένων μου συνεργατών, του Νίκου Γύρα στην ενορχήστρωση και του Βαγγέλη Καραπέτρου στη μίξη και το mastering. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σε κάθε τραγούδι μου. Άμα δεν τους είχα, δε θα τα κατάφερνα.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Απ’ όλα. Μπορεί να υπάρξουν στίχοι στους οποίους να μη βάλω μουσική ή μουσική στην οποία να μη βάλω στίχους. Υπάρχουν τέτοια κομμάτια όπου έχω συνεργαστεί με άλλους ανθρώπους, όμως δεν έχουν κυκλοφορήσει (ακόμα τουλάχιστον). Εάν γράφοντας ένα τραγούδι σκεφτόμουν και στίχο και μουσική παράλληλα, συνήθως το κρατούσα έτσι.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Προς το παρόν, κυρίως να απομονωθώ και να γράψω. Να ετοιμάσω υλικό που θα κυκλοφορήσει αργότερα. Τουλάχιστον μέχρι να περάσουν οι επόμενοι μήνες του καλοκαιριού. Ελπίζω μέχρι τότε να βρίσκονται όλα στη θέση τους…

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/ 

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion