ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΡΑΡΚΑ: “Κάθε μορφή τέχνης, εξελίσσει και βοηθά στην ανακάλυψη, του εσωτερικού κόσμου του ατόμου”

“Μέσα από τα δικά μου μάτια, επιθυμώ ο θεατής να αναρωτηθεί ποια είναι η σχέση του με το Θείο και να αναζητήσει την προσωπική του σύνδεση φωτίζοντας το νου”

ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ Ή ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ; Ως φωτογράφος γάμου και βάπτισης, «μπαίνω» για λίγο στις ζωές των ανθρώπων αποτυπώνοντας στιγμιότυπα όπου το συναίσθημα σε παρασύρει. Συναντώ χαμόγελα, χαρά, προσμονή, συγκίνηση σε όλο αυτό το καινούριο που έρχεται. Μια κοινή πορεία ζωής, μια βάπτιση που οργανώνεται με επιμέλεια και αγάπη. Η δουλειά μου, είναι το μέσο απελευθέρωσης των συναισθημάτων, και ο τρόπος εκδήλωσης της αγάπης και του θαυμασμού στην ομορφιά της ζωής!

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΜΕΣΟ Ή ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΩΣΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ; Θεωρώ, πως κάθε μορφή τέχνης, εξελίσσει και βοηθά στην ανακάλυψη του εσωτερικού κόσμου του ατόμου. Έχει αποδειχθεί εξάλλου στο πέρασμα των αιώνων πως την ιστορία την έγραφαν (και συνεχίζουν να τη γράφουν) άνθρωποι με καλλιτεχνικά ένστικτα οι οποίοι οδήγησαν την κούρσα της προόδου και άλλαξαν τις κοινωνίες με το πνεύμα και το όραμά τους. Η Τέχνη λοιπόν, με την ελευθερία λόγου έκφρασης και δημιουργικότητας που προσφέρει, κινητοποιεί το κοινωνικό σύνολο σε κάθε είδους καινοτομία, πρόοδο και αναμόρφωση ηθών.

TON ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2023 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΑΣ “HOLY”. ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ; Επειδή μου αρέσει να μελετώ, να εξερευνώ και να ανακαλύπτω κοσμογονικά στοιχεία της φύσης, προσπάθησα να ανακαλύψω στοιχεία που εμπεριέχονται στην ανθρώπινη φύση. Θρησκευτικό προσανατολισμό, ευλάβεια, πίστη και αφοσίωση σε μια ανώτερη δύναμη. Μέσα από τα δικά μου μάτια, επιθυμώ ο θεατής να αναρωτηθεί ποια είναι η σχέση του με το Θείο και να αναζητήσει την προσωπική του σύνδεση φωτίζοντας το νου.

Η ΠΙΣΤΗ, ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ή ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ Ή ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; Η πίστη, στη Χριστιανική θρησκεία, είναι αποκάλυψις. Ο Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος, αν δεν είναι έτοιμος γι αυτή την αποκάλυψη δεν μπορεί να καταλάβει οτι ο δημιουργός του, του αποκαλύπτεται. Πρέπει να θελήσει να γνωρίσει το φως. Ο εχέφρων νους αντιλαμβάνεται την αλήθεια περί πίστης και γι αυτό η πίστη είναι σημείο αναφοράς. Πίστη = η σχέση του ανθρώπου με το δημιουργό του. Ο κάθε ένας, εκφράζει αυτή την ανάγκη σύμφωνα με το πως νιώθει. Για εμένα η πίστη σε αναμορφώνει, σε αναγεννά.

ME ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ‘’HOLY’’; Με ενέπνευσε η μοναδική αισθητική του χώρου, που συνδυάζει ετερόκλητα ρομαντικά στοιχεία και ιστορικά γεγονότα. Η Φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο σπήλαιο των Αμώμων στην Πεντέλη. Είναι γνωστό από τη συσχέτισή του με τον λήσταρχο του 19ου αι., Χρήστο Νταβέλη, η οποία όμως αμφισβητείται. Στην αρχαιότητα υπήρξε ιερό του Πανός, ενώ      κατά τους βυζαντινούς χρόνους αποτέλεσε ησυχαστήριο μοναχών που είχαν            εγκατασταθεί σχεδόν σε όλη την Πεντέλη. Το Καστέλο της Ροδοδάφνης ή Πύργος Δουκίσσης Πλακεντίας, είναι ανάκτορο στο λόφο Κουφού του Δήμου Πεντέλης που προοριζόταν για θερινή κατοικία της Σοφίας ντε Μαρμπουά- Λεμπρέν (Δούκισσα της Πλακεντίας). Η Δούκισσα της Πλακεντίας αγόρασε              τελικώς εκτάσεις 1738 στρεμμάτων από τη μονή Πεντέλης, υποσχόμενη  την      πραγματοποίηση έργων κοινής ωφέλειας στην περιοχή. Η Δούκισσα προχώρησε στην κατασκευή μαρμάρινης πεντάτοξης γέφυρας πάνω από τη ρεματιά της πεντελικής γης, κρηνών, δύο λατομείων μαρμάρου, ενός κοιτώνα για τους λατόμους, ενώ χρηματοδότησε και τη διάνοιξη δρόμων            στην Πεντέλη. Λέγεται, από του τις ιστορίες που κυκλοφορούν στην περιοχή, πως υπήρχε και ένα κρυφό μονοπάτι που συνέδεε Μέγαρο  με το σπήλαιο της Πεντέλης. Μύθοι η πραγματικότητα; Η ιδέα πως αυτά τα 2 μέρη μπορεί και να συνδέονταν εμένα με συναρπάζει!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ; Η τέχνη είναι τρόπος έκφρασης. Δίνει ανάσα στην ύπαρξή μου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ; Να μπορώ να εξελίσσομαι και να προοδεύω επαγγελματικά αξιοποιώντας στο έπακρο την τέχνη που επέλεξα να υπηρετώ.

Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr