Σμαραγδα Τζουμα: “η καριέρα είναι η αφοσίωση σε αυτό που αγαπάς…”

Σε ποια ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Αρκετά μικρή … αφορμή ώστε να γνωρίσω και να αγαπήσω το θεατρο ήταν η συμμετοχή μου στην ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικου Συλλογου Ν. Μηχανιωνας.

Τωρα είμαι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του συλλογου και νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι εκεί από όπου ξεκίνησα .

Ποιον ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Θαυμάζω όποιον αντέχει να είναι αυθεντικός είτε αυτό είναι στο θεατρο είτε στον κινηματογράφο ακόμα και στην ιδια τη ζωή!

Θεατρο ή κινηματογράφος τί προτιμάτε;

Προτιμω το θεατρο γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Η επικοινωνία που έχεις με τον κόσμο η αμεσότητα και η ενέργεια που εισπράττεις νομίζω ότι είναι αναντικατάστατα.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσας;

Η καριέρα για εμένα είναι αφοσίωση σε αυτό που αγαπάς ώστε να μπορείς να εξελίσσεσαι συνεχώς ποιοτικά και ουσιαστικά γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η επαγγελματική επιτυχία είναι μια πορεία προσωπικών υπερβάσεων καθώς και η εκπλήρωση των στόχων.

Καλλιτέχνης γεννιέται κάποιος ή γίνεται;

Όλοι γεννιομαστε με ένα ταλέντο κάπου…είναι ένα «δώρο» της φύσης που αν το αναγνωρίσουμε ,το αγαπήσουμε και θελήσουμε να το καλλιεργήσουμε γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Διαφορετικα το χρησιμοποιούμε κάπως … «μπακάλικα».

Τωρα για να θεωρηθεις καλλιτέχνης πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά να έχεις να προτείνεις κάτι το διαφορετικο.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Μμμμ…μια λέξη Ε; Δύσκολο να αποφασίσω είμαι ζυγός (γελάει ). «Εξέλιξη»και «Κίνηση» δεν αντέχω με τίποτα την στασιμότητα !

Επισης η λέξη «ψυχή»… ό,τι δεν μπορεί να με «αγγίξει» μου είναι εντελώς αδιάφορο!

Νιώθετε την έμπνευση πριν δημιουργήσετε;

Χμ ! Νομιζω ότι αυτό είναι και το ζητούμενο να υπάρξει η έμπνευση ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις.

Τωρα όταν αυτή απουσιάζει θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο, να ψάξεις, να βρεις κάτι μέσα σε όλο αυτό που κανεις να σε εμπνεύσει.

Με αλλά λόγια καλείσαι να την δημιουργήσεις εσυ!

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη;

Ανήσυχη. Με δίψα για μάθηση.

Ας γνωρίσουμε την ηθοποιό.

Γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1987.Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπουδασε στην Σχολη Καλων Τεχνών Τμημα Θεατρικων Σπουδών (Ναυπλίου) και το (2014) αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινας».
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σκηνοθετες στο θεατρο όπως Α.Κατιρτζογλου, Κ.Μελιδης , Π.Αβραμοπουλου , Χ.Αντωνιαδης , Κ.Σκιπηταρης κ.α

Επιπλέον έχει αναλάβει την σκηνοθετική επιμέλεια παιδικών και εφηβικών παραστάσεων σε πολιτιστικούς συλλόγους, Κδαπ και σχολεία όπως «περπατω εις το δάσος» «ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» «ο Ελαφοβασιλιας» «η πριγκιπισσα και το μπιζέλι» «φρικαντελα» « οι μικροί φυγάδες & το σπίτι στο δάσος» κ.α