Σεβαστή Σπανού: “τη λέξη «συναίσθημα» σκέπτομαι διαρκώς όταν δουλεύω”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Η ζωγραφική αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασης και τρόπο έκφρασης από τα παιδικά μου χρόνια. Στην αρχή ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά μιμούμενη πράγματα που έβλεπα γύρω μου. Μεγαλώνοντας και επηρεασμένη από έργα παλαιών και νέων ζωγράφων αποφάσισα πως η αγάπη μου για την ζωγραφική ήθελα να γίνει κάτι παραπάνω από ένα απλό χόμπι. Επαγγελματικά ασχολούμαι τα τελευταία 2 χρόνια ψάχνοντας και ανακαλύπτοντας συνεχώς καινούργια πράγματα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω πως το ταλέντο είναι έμφυτο στον κάθε άνθρωπο. Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η σύνεση είναι όμως αρετές που βοηθούν στην εξέλιξη της δουλειάς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Η ζωγραφική θεωρώ ότι είναι έκφραση των συναισθημάτων και της ψυχής.

Η λέξη «συναίσθημα» είναι η λέξη που σκέφτομαι διαρκώς όταν δουλεύω. Στα έργα μου προσπαθώ για την επίτευξη ένταξης της δραματοποίησης, της θεατρικότητας και της χρήσης φωτοσκιάσεων στοιχεία που σε συνδυασμό με τα χρώματα και την ατμόσφαιρα δημιουργούν περισσότερη συναισθηματική φόρτιση στον θεατή.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Συνήθως σκέπτομαι πολλά πράγματα μαζί και πριν το ξεκίνημα ενός έργου, η έμπνευση είναι πάντα παρούσα. Η συνεχής επαφή με την τέχνη και η συνομιλία με άλλους δημιουργούς όμως τροφοδοτούν τη σκέψη και βοηθούν στη τελική πορεία του κάθε έργου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Εργατικό και φιλόδοξο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου η πρώτη μου ατομική έκθεση για την οποία και δουλεύω αυτόν τον καιρό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σεβαστή Σπανού γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής της σχολής Vakalo Art and Design college. Εργάζεται πάνω στη γραφιστική και το τύπωμα τα τελευταία 7 χρόνια και από το 2010 εργάζεται ως σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου στη σχολή Τσίγκρη και με την Χαρά Παρθένη.

Το 2017 άρχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική στο τμήμα Mixed Media & Fine Art στη σχολή Vellios School of Art με καθηγητές τον Αχιλλέα Πιστώνη και τον Δημήτρη Αγγελόπουλο όπου και αποφοίτησε φέτος στο τμήμα Fine Art & New Media στον AKTO.

Πέρα από την εργασία της έχει ασχοληθεί επίσης με την εικονογράφηση, την φωτογραφία, τις κατασκευές και τη μουσική.
Συμμετοχή:
Ομαδική έκθεση, ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Αθήνα, 2019.