Ρεσιτάλ του Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο

Ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει στην Σύρο, στο Θέατρο Απόλλων, ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών προσαρμοσμένα στην κλασική κιθάρα. Παρουσιάζει μια «άλλη» κιθάρα που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στο να ξεγελά το αυτί, κάνοντάς το να ακούει ήχο από δύο κιθάρες, από μπουζούκια και μεγαλύτερα σύνολα.

Με αφετηρία τα προσωπικά του άλμπουμ “Myrtia” (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη, στη συλλογή “Greek Cinema Music for Classical Guitar” (2019) και στην «Ανθολογία για Κιθάρα» (2021), ερμηνεύει ένα ρεπερτόριο αιρετικό με στιγμές εξαιρετικής δεξιοτεχνίας και ρεπερτόριο από το χορό του Ζορμπά και τις «παγκόσμιες» ελληνικές κινηματογραφικές μουσικές μέχρι τα ασύλληπτα σόλο του Χιώτη και τη μουσική του Σαββόπουλου, του Λοΐζου, του Ξαρχάκου, του Ζαμπέτα και του Λεοντή.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης  συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες  μουσικούς -ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα cds της σειράς “Famous Greek Soloists” (FM Records 2016), γνωστός για την χρήση ιδιαίτερων κιθαριστικών τεχνικών όπως αυτήν του tremolo-apoyando και του pulgar tremolo. Με εκλεπτυσμένο γούστο  γνωρίζει ως εκτελεστής να εισχωρεί στην ουσία των συνθέσεων, παρουσιάζοντας υποδειγματικά παιξίματα, με σπάνια συνοχή και άρτιο εκτελεστικό ύφος.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Απόλλων, Σύρος
Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 13€, 12€, 10€

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία θεάτρου Απόλλων
Online διάθεση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/manolis-androulidakis-syros/