Πρεμιέρα για τα “Άδεια Πιάτα 2” του Βασίλη Τσικάρα στο Θέατρο Άρατος

Τα «Άδεια πιάτα 2», είναι μια κοινωνική κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα κι αποτελεί το δεύτερο μέρος του ομώνυμου έργου που παρουσιάστηκε πριν 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας το 2ο Βραβείο Κοινού Θεσσαλονίκης 2015 – 2016 στα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Δημήτρης ή για τους φίλους του… Μήτσος, είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας, που βρίσκεται σε μια Ελληνική επαρχιακή πόλη. Μότο του είναι «όχι άδεια πιάτα» και γι’ αυτό το λόγο προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη. Η ταβέρνα του αποτελεί σημείο συνάντησης για φίλους, αναξιοπαθούντες και παράξενους χαρακτήρες. Μετά το lockdown λόγω του Κορωνιού προσπαθεί να επαναλειτουργήσει το μαγαζί του, έχοντας να αντιμετωπίσει όμως μια νέα πραγματικότητα.

Συντελεστές
Κείμενο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βλάχου
Ήχοι – φώτα: Γιώργος Στεφανίδης, Χριστίνα Σκαρλατοπούλου
Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου
Trailer: Aratos Films

Παίζουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βαγιωνά, Αναστασία Δημόκα (διπλή διανομή), Σταύρος Δουκουζγιάννης, Κωνσταντίνα Μυλωνά (διπλή διανομή), Αριστείδης Σιναπίδης, Νάντια Φαλέγκα.

Θεατρική ομάδα Άρατος: Η θεατρική ομάδα Άρατος δημιουργήθηκε το 2011 κι έχει επικεφαλής τον σκηνοθέτη – συγγραφέα και ηθοποιό Βασίλη Τσικάρα. Θεωρείται μία από τις πιο ενεργές ομάδες της Θεσσαλονίκης, εδρεύει στο Θέατρο Άρατος και κάθε χρόνο παρουσιάζει στο κοινό νέες παραγωγές.

Βασίλης Τσικάρας: Ο Βασίλης Τσικάρας είναι γνωστός για τις κωμωδίες του. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα θεατρικά του έργα: «Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40», «Sorry λάθος κρεβάτι», «Spaghetti αλά Γαλλικά», «Ψάρι στα χείλη», «Σουτζούκ Λουκούμ», «Κωδικός Σπασίμπα Ντα», «Άδεια πιάτα», «Έχω θέμα», «Μια σφαίρα για την Τζέην», «Madmix» (τριλογία), «Μην πεις όχι μωρό μου» κι από τις κινηματογραφικές του ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».  Συνολικά έχει βραβευτεί 16 φορές για το έργο του, σε θέατρο και κινηματογράφο.