Πηνελόπη Νέλλη Τσιακυρίδου: “Tα χρώματα της θάλασσας και της κρητικής φύσης, η ιστορία του τόπου και η ιδιαίτερη ενέργειά του, αποτελούν αδιαμφισβήτητα πηγή έμπνευσης για ένα καλλιτέχνη”

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα και θα παρουσιάσουν έργα που δημιούργησαν με έμπνευση κυρίως τη ζωή και το έργο του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη.

Συμμετέχετε στο Capsis Astoria heraklion στην Κρήτη θα θέλατε να μας πείτε ενα απόφθεγμα του Ποιητή, συγγραφέα, φιλοσόφου, στοχαστή από το οποίο εμπνεύστηκατε; “Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.”

Τι σημαίνει για εσάς αυτό; Αυτό είναι τρόπος ζωής.
Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους.

Η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, θα το επιλεγατε καποια στιγμή ως τόπο διαμονής σας ή ως τόπο έμπνευσης; Η Κρήτη είναι ένα ευλογημένο μέρος με φυσικό πλούτο με αποτέλεσμα ό,τι κι αν κάνεις εκεί, το κάνεις εμπνευσμένα. Tα χρώματα της θάλασσας και της κρητικής φύσης, η ιστορία του τόπου και η ιδιαίτερη ενέργειά του, αποτελούν αδιαμφισβήτητα πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κρήτη; Αγαπημένο σημείο είναι να βρίσκεσαι πάντα στο σωστό σημειο, τη σωστή στιγμή, αλλά να οδηγείς εσύ τον εαυτό σου εκεί.

Βιογραφικό
Penelope Nelly
Fashion & Fine Art Designer
Creative Director of Kuro
Founder & editor in chief of NelyDaily
Fashion Trendsetter

Ονομάζεται Πηνελόπη Νέλλη Τσιακυρίδου, γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάστρια μόδας, ζωγράφος, μουσικός.
Από τριών ετών ασχολείται με τη μουσική και από έξι με τη ζωγραφική. Έχει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες την εμπνέουν να δημιουργήσει πίνακες, ρούχα, κοσμήματα, φωτογραφίες, μουσικά θέματα και Video Art.

Ένα ιδιαίτερο είδος καλλιτέχνη, δημιουργεί κάτι εξ’ ολοκλήρου και δηλώνει χαρισματικός συλλέκτης. Ιδρυτής του Kuro το οποίο έχει ένα δικό του Dna βασισμένο στην αποκωδικοποιηση του τύπου της μνήμης που βρίσκεται στο υποσυνείδητο.
Ειναι εμπνευσμένη από τον Σουρεαλισμο, Μινιμαλισμό, Αφηρημένο Εξπρεσιονισμο, την Αρχαία Ελλάδα και την Ιαπωνική τέχνη.