Περί αλήθειας και αντικειμενικότητας στη δημοσιογραφία και την επικοινωνία

#Retreat2019: η τριήμερη συνάντηση του ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Με live σύνδεση από την Παλαιστίνη για τον υπό συζήτηση Νόμο του Ισραήλ που απαγορεύει τη δημοσιογραφία των πολιτών, με Στρογγυλή Τράπεζα «Περί αλήθειας και αντικειμενικότητας στη δημοσιογραφία και την επικοινωνία» με παρεμβάσεις προσωπικοτήτων του χώρου και με τρία παράλληλα Workshop σε θέματα έρευνας, επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, διοργανώνεται φέτος το #Retreat2019 του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στην Αθήνα.

Το #Retreat, η θεσμοθετημένη τριήμερη συνάντηση καθηγητών, φοιτητών και αποφοίτων του ΜΠΣ και επαγγελματιών του χώρου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το ότι πρόκειται για ένα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό. Έτσι, αποτελεί μία πολυεπίπεδη εμπειρία γνώσης, συζήτησης, ζύμωσης ιδεών πρόσωπο με πρόσωπο, ανοικτή προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στα πεδία της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Φέτος, πραγματοποιείται στην Αθήνα, από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 και συνδιοργανώνεται από το ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», το Advanced Media Institute (ΑΜΙ) και το περιοδικό «δημοσιογραφία» με την υποστήριξη της αλυσίδας πολιτισμού ΙΑΝΟΣ.

Το πρόγραμμα ανοίγει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο ΙΑΝΟS CAFÉ (Σταδίου 24) με την παρέμβαση του Badee Dwaik, ακτιβιστή για την ειρήνη και πολίτη δημοσιογράφο – συντονιστή του οργανισμού Human Rights Defenders, σχετικά με τον υπό συζήτηση Νόμο του Ισραήλ «Απαγόρευση της φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης των Ισραηλινών (IDF) στρατιωτών» και ακολουθεί συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Στη συνέχεια, στις 18:30 διοργανώνεται Στρογγυλή Tράπεζα με θέμα «Η έννοια της αλήθειας και της αντικειμενικότητας στη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία». Συνομιλούν η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμονας, ο Βασίλης Μουρδουκούτας, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, ο Γιάννης Παντελάκης, δημοσιογράφος, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, δημοσιογράφος – δικηγόρος, η Μαριάννα Πυργιώτη, δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας και ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ζωγράφος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τέως βουλευτής. Συμμετέχει συντονίζοντας η Σοφία Ιορδανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας, ΑΠΚΥ και Πρόεδρος του AMI.

Στο πλαίσιο του #Retreat2019 θα λάβουν χώρα επίσης τρία παράλληλα εργαστήρια / Workshop:

• «Σκέψη, Λόγος και Έρευνα: Όταν η πράξη γεννάει τη γνώση»: Βασικές αρχές ακαδημαϊκής γραφής, Βασικές αρχές έρευνας, Ψηφιοποίηση κειμένου
• «Σύγχρονη Προεκλογική Εκστρατεία» – Workshop Πολιτικής Επικοινωνίας
• «Η ψηφιακή εποχή της δημοσιογραφίας, data, νέα εργαλεία, και πνευματικά δικαιώματα» – Workshop σε συνεργασία με το iMEdD – incubator for Media Education and Development.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/epikoinonia.neadimosiografia/

https://twitter.com/dimosiografia_

https://www.instagram.com/advancedmediainstitute/