Παύλος Γαβριηλίδης: ” Το τεχνολογικό ΑΛΜΑ που πραγματοποιήσαμε εξαιτίας της σημερινής πραγματικότητας πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει όλους να πάμε τα του πολιτισμού μας, ένα βήμα παραπέρα”

Κοινωνία και υποχρεωτική καραντίνα. Ποια κατά τη γνώμη σας θα είναι η επόμενη ημέρα του «απεγκλωβισμού»; Πιστευω πως οταν με το καλο ολα τελειωσουν, θα νιωσουμε οι περισσοτεροι πως ξαναγεννηθηκαμε. Θα βλεπουμε και θα μετράμε με αλλο ματι πλεον την ζωη και τις αξιές της. Εν κατακλειδι, ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πολιτισμός και κορωνοϊός. Άλλο ένα «χτύπημα» για τον πολιτισμό ή μια «ευκαιρία» για πολιτιστική επικοινωνία μέσω του διαδικτύου; Ο πολιτισμος μας δεν εχει φόβο απο αυτου του τυπου την αποχη. Προσωπικα δεν το θεωρω καν χτυπημα. Σαν χωρα και σαν λαος εχουμε υποστει πολυ χειρότερα και δεν μας γονάτισαν. Η τεραστια ιστορια μας και το DNA μας, μας κράτησαν ορθίους.
Το τεχνολογικο ΑΛΜΑ (για πολλους) που πραγματοποιησαμε εξ αιτιας της σημερινης πραγματικοτητας πιστευω οτι θα μας βοηθησει ολους να παμε τα του πολιτισμου μας, ενα βημα παρα περα.

Ο Τουρισμός, λόγω της θετικής εξέλιξης στη χώρα μας ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, πιστεύετε ότι θα αυξηθεί ή θα πληγεί; Ο τουρισμος μας πιστευω οτι θα πληγει, οπως το ιδιο θα συμβει και στις αλλες τουριστικες χωρες της Ευρώπης. Αλλά θα το αντέξουμε και αυτο, μιας και τον τουρισμο ποτε σαν χωρα δεν τον ειδαμε σαν ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, οπως συμβαινει σε αλλες χωρες. Ποιος ξερει. Ισως να μας δινεται η ευκαιρια να αναπτυξουμε σε μεγαλυτερο ακομα βαθμο, τις προσφερόμενες υπηρεσιες μας προς τους τουριστες μας.

Η «καραντίνα» είναι η «αρχή» ενός «ελέγχου» της κοινωνίας, της οικονομίας και της καθημερινότητάς μας; Οχι δεν τον θεωρω «Οργουελικό» έλεγχο. Αντίθετα,νομιζω οτι αυτοματα μπηκαμε σε αυτη τη λογικη της πειθαρχικης καραντινας, επειδη ολοι μας γνωριζουμε το Ελληνικο συστημα υγειας καθως και τις παροχες αυτου, εντός και εκτός των μνημονιων. Ευτυχως κατ’ εμε η πολιτεια προτιμησε να σωσει τον Ελληνα και οχι να τον υποβαλει στη θεωρια της «Ανοσίας της αγελης», οπως καποιοι αλλοι που μεχρι χθες τους θεωρουσαμε «πολιτισμένους».

Ποια είναι τα σχέδια σας την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Ελπιζω οι υπηρεσιες προσωπικων δεδομενων να εκδώσουν ειδικες διατάξεις ή κανονισμούς, ουτως ωστε να μπορουμε να πραγματοποιουμε δωρεαν live streaming εκδηλωσεις πολιτιστικου περιεχομενου, σε ανθρωπους που δεν εχουν την ευκαιρια (λογο αποστασης) να παρακολουθησουν. Να μπουμε σε σπιτια μοναχικων ψυχων και με αυτον τον τροπο να βοηθησουμε να γινει η ημερα τους καλυτερη. Πιο αισιόδοξη.

Παύλος Γαβριηλίδης

(ΗΧΟΣ – ΦΩΤΑ-ΒΙΝΤΕΟ) [email protected]