Παρουσία έργων της Κέλλυς Κοντζαμάνη στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Η εμπνευσμένη και επίμονη Χρύσα Μπαρτζώκα μας μεταδίδει τον ενθουσιασμό και την ενέργειά της. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό.”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Συμμετείχα με 6 ακουαρέλες με διάφορα θέματα, για την πόλη μας, τα ελληνικά νησιά, το καλοκαίρι που λαχταράμε, το τάγκο που αγαπώ, ένα κοριτσίστικο πρόσωπο και ένα γυμνό κορίτσι.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Μια γιορτή για την Τέχνη, για τη ζωή μας που την θέλουμε πίσω, μια διάθεση για αγκαλιά και για επικοινωνία.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Τον χώρο αυτόν τον αγαπώ. Αρχικά τον γνώρισα μέσα από βραδιές τάγκο, έχω χορέψει εδώ μέσα. Κάθε γωνιά του σε κάνει να φαντάζεσαι το παρελθόν, τους ανθρώπους που πέρασαν από εδώ.

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Θεωρώ όλες τις συμμετοχές στην «Επίμονη Τέχνη» σημαντικές. Νομίζω θα πω τις δυο φορές στο Μπενσουσάν Χαν, για την μαγική του αύρα. Ήμουν και στην  πρώτη παρουσία της «Επίμονης Τέχνης» πριν από τέσσερα χρόνια.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Η εμπνευσμένη και επίμονη Χρύσα Μπαρτζώκα μας μεταδίδει τον ενθουσιασμό και την ενέργειά της. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Η διάθεσή μου να μοιραστώ την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας, στα πρόσωπα και στα πράγματα.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Υγεία και δύναμη, για να δημιουργούμε.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Σύντομο bio: ΚΕΛΛΥ Π. ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

Facebook Page: Kelly’s Art (@KellyKontza)

Ζει στη Θεσσαλονίκη. Οδοντίατρος και Εκπαιδευτικός. Ασχολείται με τη ζωγραφική από το 2010. Κύριο θέμα της είναι οι προσωπογραφίες και οι υδατογραφίες γυμνών μοντέλων. Τα πρώτα χρόνια δούλεψε περισσότερο λάδια σε καμβά, ενώ σήμερα δημιουργεί κυρίως ακουαρέλες.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στη Μονή Λαζαριστών, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στο Βασιλικό Θέατρο, στη Gallery Govedarou, στη MyRo Gallery και αλλού. Συμμετείχε επίσης σε ομαδικές εκθέσεις σε άλλες πόλεις, Κατερίνη, Βέροια, Αθήνα.

Το 2018 και 2022 επιλέχθηκε και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Έκθεση Ακουαρέλας στη Bologna και στο Fabriano της Ιταλίας.

Συμμετέχει επίσης σε Παγκόσμια Διαδικτυακή Έκθεση Ακουαρέλας από τις 8/5. Διακρίθηκε τέσσερις φορές στους «Παράλληλους Δρόμους» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας με έπαινο και το Α΄ Βραβείο Ακουαρέλας.

Μέλος του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας). Πραγματοποίησε δύο Ατομικές Εκθέσεις: το 2017 στον  Πολυχώρο Τέχνης REMEZZO και το 2018 στην Αίθουσα Τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. 

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO