ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: “Δεν κάνουμε μουσική για να αρέσουμε στους άλλους αλλά για να φιλοσοφήσουμε και να εκφραστούμε”

“…Αυτό που ονειρεύομαι είναι η συνεργασία μου με κάποιον σκηνοθέτη για να γράψω μουσική επένδυση για κάποια κινηματογραφική ταινία”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Μια εικόνα που έχω από την νηπιακή μου ηλικία είναι την γιαγιά μου να παίζει ακορντεόν και να τραγουδάει. Το ταξίδι μου στην μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ χρονών όταν οι γονείς μου αγόρασαν πιάνο και άρχισα μαθήματα στο ωδείο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η πορεία μου στην μουσική πέρασε από διάφορα στάδια, μου έδωσε λύπες και χαρές. Το μεγαλύτερα λάθος μου ήταν που στην ηλικία των 25 ετών λόγω του ότι αυτό που έγραφα δεν είχε την ανταπόκριση που θα ήθελα(έτσι πίστευα) να έχει (έτσι πίστευα) απογοητεύτηκα και παράτησα την μουσική για μια δεκαετία. Στην συνέχεια κατάλαβα ότι είχα κάνει μεγάλο λάθος με αυτήν μου την ενέργεια, συνειδητοποίησα το πόσο σημαντική είναι η μουσική στην ζωή μου, το πόσο μου έχει λείψει, ότι είναι το μέσο να εκφράζομαι , να εξωτερικεύω τα συναισθήματα τα μου, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μου. Δεν κάνουμε μουσική για να αρέσουμε στους άλλους αλλά για να φιλοσοφήσουμε και να εκφραστούμε. Μετά από συνειδητοποίηση του ρόλου και της θέσης της μουσικής στην ύπαρξη μου δούλεψα, έτρεψα και ήρθαν τα καλά αποτελέσματα, με βραβεία και παρουσιάσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Πλέον δεν με τρομάζει τίποτα! Χωρίς αποτυχίες επιτυχία δεν έρχεται! Η αποτυχία σου δίνει τις πληροφορείς για τις αδυναμίες και τα λάθη σου, αν την αποκρυπτογραφήσεις σωστά θα σου χαρίσει μεγάλες επιτυχίες.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Σίγουρα τα talent show δίνουν την ευκαιρία σε ένα καλλιτέχνη να παρουσιάσει την δουλειά τους στο ευρύ κοινό αλλά αυτό από μόνο του δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει μια καριέρα. Ο χαρισματικός και εργατικός άνθρωπος θα λάμψει όπως ο ήλιος την αυγή.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Αυτό που ονειρεύομαι είναι η συνεργασία μου με κάποιον σκηνοθέτη για να γράψω μουσική επένδυση για κάποια κινηματογραφική ταινία. Είναι αυτό που πάντα ονειρευόμουν και δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να κάνω.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Υπήρχαν προτάσεις για παρουσίαση της δουλειάς μου στην Γερμανία μέσα στο 2020 αλλά λόγω της πανδημίας είναι κατανοητό ότι ακυρώθηκαν. Μόλις αποκατασταθούν λίγο τα πράγματα μπαίνω στο στούντιο για να ηχογραφήσω το νέο μου κομμάτι για χορωδία και ορχήστρα.

Links με video από κάποια κομμάτια μου και την καλλιτεχνική σελίδα μου στο facebook

https://www.youtube.com/watch?v=2LBRM6egzqg

https://www.youtube.com/watch?v=05TmyxpJ1tc

https://www.facebook.com/papoutsiskon

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Βιογραφικό)
Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής γεννήθηκε στις Σέρρες το 1977. Από μικρός ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική, πιάνο, βιολί και ανώτερα θεωρητικά. Ήταν μέλος της παιδικής χορωδίας του ομίλου Ορφέα Σερρών και αργότερα της χορωδίας ενηλίκων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η μουσική δραστηριότητα του Κωνσταντίνου μπαίνει σε δεύτερο πλάνο καθώς μεσολαβούν σπουδές στον τομέα της υγείας και εργασία σε Ιταλία και Κύπρο. Στα τέλη του 2006 επιστρέφει μόνιμα στις Σέρρες και δραστηριοποιείται ξανά μουσικά.
Στις αρχές του 2014 εκδόθηκε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Silver Lake” που αποτελείται από τρία ορχηστρικά κομμάτια 1. Rainy day, 2. Silver Lake, 3. Time trap. Τα κομμάτια αυτά περιέχονται και σε άλλα συλλεκτικά album’s ορισμένα από αυτά είναι : Complete Guide to Violin, Secret Violin Moments, The Secret of Antikythera Treasure,Corfu Lounge, Mykonos Beat, Party in Rhodes, Relax in Crete, Valentine’s Day Secret Love, Sounds of the Mediterranean, κα.
Τον Μάιο του 2014 ανέβασε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο “Ταξίδι στην Ασημένια λίμνη” στο Δημοτικό θέατρο των Σερρών.
Το Silver Lake έγινε μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ σχετικά με την λίμνη Κερκίνη.
Το 2016 κυκλοφορεί το άλμπουμ του με τίτλο “The soul of Amfipolis” από το οποίο κάποια μέρη του χρησιμοποιούνται σαν μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
Τον Ιανουάριο του 2016 παρουσιάζει μαζί με άλλους τρεις συνθέτες το μουσικό έργο για ορχήστρα δωματίου “Εννέα Οδοί” στην κεντρική σκηνή του θεάτρου “Αστέρια” (ΔΗΠΕΘΕ Σερρών).
Τον Φεβρουάριο του 2016 βραβεύεται από την μουσική Ακαδημία του Λος Άντζελες με το πρώτο βραβείο “Καλύτερου ορχηστρικού κομματιού” για το κομμάτι “Αλκυόνη”.
Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα της Φλώρινας όπου και γράφει την μουσική για το θεατρικό έργο «Ατρείδες» σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Κοκόζη.
Στις 26-02-2017 έγινε παρουσίαση του ορχηστρικού και χορωδιακού του έργου με στην Τεργέστη της Ιταλίας μετά από την πρόσκληση του από την Ελληνική Κοινότητα Τεργέστης και ακόμα, συνεργάστηκε με την Ιταλίδα σκηνογράφο Elvezia Allari στο εικαστικό δρώμενο LE RÊVE DU CORPS το οποίο παρουσιάστηκε στην Βενετία στις 6-05-2017.