Η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος Οδύσσεια Κωνστάντουρα αγκαλιάζει και στηρίζει τις δράσεις και τους σκοπούς του Προξενείου της Ακτής Ελεφαντοστού

Το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού και η Γενική Πρόξενος και Πρόεδρος κα Μέρω Κεσεσίογλου διοργάνωσαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, μια μουσική φιλανθρωπική βραδιά για την υποστήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου» και του ορφανοτροφείου «ΕΛΛΑΣ» στην Ακτή Ελεφαντοστού όπου φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι γονείς πέθαναν από AIDS και τα ίδια είναι φορείς του ιού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη πισίνα του ξενοδοχείου Divani Caravel στην Αθήνα ενώ την βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος, Έμυ Λιβανίου.

Η ODC Medical Clinic και η Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος κα Οδύσσεια Κωνστάντουρα συμμετείχαν ως Silver Sponsor στη φιλανθρωπική εκδήλωση του προξενείου της Ακτής Ελεφαντοστού. Με έντονο το αίσθημα της ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού του AIDS, στηρίζει πρωτοβουλίες, δράσεις και εκδηλώσεις που μάχονται για την καταπολέμηση του.

Η γνωστή Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος κα Οδύσσεια Κωνστάντουρα είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διαβήτη & Ενδοκρινολογίας στο Radcliffe Infirmary Oxford University. Έχει ειδικευθεί στην Παιδοενδοκρινολογία στο Νοσοκομείο Π & Α Κυριακού, καθώς επίσης και στην Ενδοκρινολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Διαθέτει εξειδίκευση για την διενέργεια Υπερήχου Θυρεοειδούς στο ιδιωτικό της Ιατρείο. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά ιατρικά περιοδικά, επίσης η συμμετοχή της είναι σημαντική σε ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπου έχει εκθέσει τις ισχύουσες επιστημονικές απόψεις σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς της. Παράλληλα, έχει επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, συμμετέχοντας με ενεργό ρόλο σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σημαντικών οργανισμών, όπως ο όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με το Ίδρυμα “Ελπίδα” της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.