Ο 16χρονος πρωταγωνιστής του Λιγνάδη

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Δεν το πιστεύω! Καλά λένε ότι έχουμε τρελαθεί κλεισμένοι στα σπίτια μας και έχουμε γίνει σαρκοφάγοι. Δεν θα το πιστεύετε πόσα τηλεφωνήματα και πόσα μηνύματα για όλες αυτές τις σεξουαλικές καταγγελίες που ακούμε και διαβάζουμε. Κοντεύει ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνει θέαμα της κλειδαρότρυπας.

Η υπουργός πολιτισμού Στυλιανή Μενδώνη – φίλη του Δημήτρη Λιγνάδη – του παρέδωσε το Εθνικό Θέατρο, κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αδιαμφησβήτητα. (Η Παναγιωταρέα πανταχού παρούσα)

Τώρα μου έστειλαν δυο-τρεις και με ρωτάνε αν ξέρω κάτι για το παιδί που είχε επιλέξει ο Λιγνάδης για Ρωμαίο, όταν είχε ανεβάσει το “Ρωμαίος & Ιουλιέτα”.

  • Τι έγινε ρε παιδιά, γιατί ρωτάτε;
  • Γιατί ήταν ανήλικος! – απαντούν και μένω με το στόμα ανοικτό.

Ψάχνουν να βρουν σάρκα να ξεσκίσουν απ’ ότι καταλαβαίνετε.

Λοιπόν παλικάρια να σας ενημερώσω πως, ο Λιγνάδης για μια περίοδο είχε αναλάβει ως καλλιτεχνικός διευθυντής το ΠΑΝΘΕΟΝ (Πρώην μπουζούκια Αθηνών ΑΡΕΝΑ). Αποφάσιζε για ποιες παραστάσεις πρέπει να γίνουν και κάποιες τις σκηνοθετούσε ή και έπαιζε.

Το 2016 λοιπόν αποφάσισε να ανεβάσει το κλασικό έργο του Σαίξπηρ “Ρωμαίος & Ιουλιέτα” και για τους δύο βασικούς ρόλους να πάρει δύο παιδιά – ανήλικα- όπως ακριβώς είναι στο έργο. Ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης επιλέγει για τον Ρωμαίο και η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου για την Ιουλιέτα.

Τα παιδιά αυτά είχαν παίξει και σε μια-δυο ακόμα παραστάσεις – γιατί αυτό θέλουν να κάνουν στην ζωή τους. Εν γνώσει των γονιών τους.

Τι ψάχνεστε λοιπόν; Πιστεύετε δηλαδή ότι….

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/2N0suw7