Ο Μαυρουδής Δάκης Τρούλλος στις 7 Ιουνίου στην Konzerthaus Berlin με το Duo Maisky-Troullos 

Ο Κύπριος μουσικός Μαυρουδής Δάκης Τρούλλος με σταθερά βήματα προς την κορυφή, εμφανίζεται στις 7 Ιουνίου στην Konzerthaus Berlin με το Duo Maisky-Troullos 

Θεωρείται ναός της κλασσικής μουσικής, σπίτι της Konzerthausorchester Berlin και κορυφαίων καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο. Στις 7 Ιουνίου ο Κύπριος μουσικός θα έχει τη χαρά να εμφανιστεί στην Konzerthaus Berlin για ένα ρεσιτάλ φαγκότο – πιάνο με την καταξιωμένη πιανίστα Lily Maisky.

«Η συναυλία αυτή είναι μια γιορτή για εμάς, μιας και το ντούο μας, Maisky-Troullos, θα κάνει το ντεμπούτο του σε έναν χώρο όπου φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες κλασσικής μουσικής”

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα με φολκλόρ χρώμα όπως “Τα εφτά παραδοσιακά Ισπανικά τραγούδια” του De Falla, τους πολυαγαπημένους “Παραδοσιακούς Ρουμανικους Χορούς” του Bartok αλλά και το τελευταίο έργο που έγραψε ο Saint-Saëns. Τη Σονάτα για φαγκότο και πιάνο σε σολ μείζονα.

Το Βελγικό περιοδικό Crescendo περιγράφει τον Μαυρουδή Τρούλλο ως “μουσικό με ιδιαίτερη ευαισθησία” και οι News Times Λονδίνου ως έναν “άρτια καταρτισμένο φαγκοτίστα”. Ο πολυβραβευμένος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Μαυρουδής Τρουλλος έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες όπως το Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Παρισιού, το Elgar Room στο Royal Albert Hall, και Kleine Zaal στην Concertgebouw Amsterdam. Έχει εμφανιστεί επίσης ως σολίστ με ορχήστρες όπως Koninklijk Muziekkapel van de Gidsen, Orchestre de Nivelles και Antwerpen Camerata μεταξύ άλλων, αλλά και σε φεστιβάλ όπως αυτό της Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο Μονπελιέ και στο Musicorum στις Βρυξέλλες. Συνεργάζεται τακτικά με μουσικούς όπως η Lily Maisky (πιάνο) και η Roberta Brambilla (άρπα). Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες, ο Μαυρουδής Τρούλλος είναι καθηγητής φαγκότου και μουσικής δωματίου στην Ακαδημία τεχνών Σαν Πίτερ Βολουβέ στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα είναι διδάκτωρ ερευνητής στο KU Leuven. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση τις 6 Σονάτες για άρπα και φαγκότο του Ιταλού συνθέτη Luigi Concone.