Ο Μάριος Σάββα συμμετέχει στην έκθεση ζωγραφικής mta-art με τίτλο “συναισθήματα”

Είμαι ο Μάριος Σάββα. Κατάγομαι απο την Κυπρο, απο όπου ήρθα για σπουδές (Αρχιτέκτων) και… έμεινα εδώ, Αθήνα! 

“Μέσα από τα έργα μου, με συμβολισμούς, επίσης καυτηριαζω τα κακώς κείμενα της κοινωνίας…”

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έδωσαν ώθηση να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Ζωγράφιζα απο μικρός, αλλά πιο σοβαρά ασχολήθηκα απο τέλος δεκαετίας ’90 και μετά. Ζωγραφίζω κυρίως με λάδια (σε καμβά) αλλά και σκίτσα (πρόσωπα) με μολύβια και κάρβουνο.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Τα έργα μου θα έλεγα ότι χαρακτηρίζονται από νεορομαντικο ρεαλισμό!

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταδώσετε στους επισκέπτες της έκθεσης; Μέσα από τα έργα μου, με συμβολισμούς, επίσης καυτηριαζω τα κακώς κείμενα της κοινωνίας (πχ ρατσισμός, κακοποίηση ζώων κλπ) 

Τα έργα σας θα μπορούσε να είναι επηρεασμένα από τα βιώματά σας και από το περιβάλλον σας; Επιδράσεις έχω λίγες απο Κυπρο, αλλά κυρια θεματολογία μου είναι ο άνθρωπος και πιο πολυ η γυναίκα- που θαυμάζω και αγαπώ- σε όλες της τις εκφάνσεις!

Εγκαίνια: Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 20:00 στον Α’ όροφο.
Διάρκεια έκθεσης 1-9/04/2023.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 12:00-14:00 & 19:00-23:00.
Απλίκα: Κ. Παλαιολόγου 17 & Μ. Αλεξάνδρου Νέα Σμύρνη – τηλ. 211.4065509

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός από τη ζωγραφική; Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με άλλη μορφή τέχνης. Λατρεύω και τη μουσική και το χορό και την ποίηση και το θέατρο- κινηματογράφο, κι αυτά τα αποτυπώνω, όπως και τα πάθη, στα έργα μου. 

Υπάρχει κάποιο project που να αποτελεί όνειρο ζωής; Όνειρο ζωής μου που το δουλευω τώρα ώστε να πραγματοποιηθεί συντομα (εντός του 2023) είναι ο συνδυασμός μιας ατομικής μου έκθεσης ζωγραφικής  με ποίηση (παρουσίαση ποιητων), μουσική (πιάνο- τραγουδι) και θεατρικό ή χορευτικό δρώμενο!