Ο Λυκαβηττός εκπέμπει SOS

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Είδα μια ανάρτηση του φίλου Thanasis Hohlidakis και φρίκαρα. Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αθήνα του 2021, από ανθρώπους που τους ψήφισε ο κόσμος να κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στα χειρότερα του, αλλά εντύπωση μου κάνει και η αδιαφορία του κόσμου.

Αυτοί – τουλάχιστον – που ζουν γύρω από τον Λυκαβηττό, πως το ανέχονται; Δεν ανησυχούν; Δεν ντρέπονται γι’ αυτήν την κατάντια; Γιατί δεν ξεσηκώνονται; Τους αρέσει η ακαλαισθησία και το ότι τα σπίτια τους κινδυνεύουν από ενδεχόμενη πυρκαγιά;

Και γράφει ο φίλος Θανάσης Χολιδάκης: “Μετά από καιρό, αποφάσισα να κάνω τρεξιματάκι στο κοντινό μας Λυκαβηττό και θα ήθελα να παρουσιάσω στους φίλους και συμπολίτες μου αλλά φυσικά και στις Αρχές τι ωραία όργανα γυμναστικής έχουμε, ενώ τόσες άλλες γειτονιές έχουν εγκαταστήσει νέα υπαίθρια όργανα. Ολόκληρος ο Λυκαβηττός διαθέτει μόνο 2 Πολύζυγα ίσως από το 1980, ενώ οι όσοι αθλούνται έχουν φτιάξει αυτοσχέδιο  πάγκο κοιλιακών από σπασμένο παγκάκι, σάκο πυγμαχίας από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, οι δε χωμάτινοι πεζόδρομοι είναι μετ´ εμποδίων, πετρών, κατακρημνίσεων και σωλήνων ύδρευσης.”

Έκανα ένα stop από το διάβασμα για να τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει. Είναι κάτι το…

H συνέχεια εδώ https://bit.ly/3wPZ2KO