Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και η παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» λένε όχι στο παρεμπόριο, όχι στο λαθρεμπόριο. Πρωτοβουλία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης ανέδειξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Με μία συμβολική και πρωτότυπη κίνηση στο κέντρο της πόλης, συνοδευόμενος από μεγάλο αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» διαμοίρασε λουκέτα και φυλλάδιο με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΪΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΌΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ».
Το παρεμπόριο είναι εγκληματική πράξη που στρέφεται κατά των επαγγελματιών, των εμπόρων της Θεσσαλονίκης. Ο τζίρος του ανέρχεται σε δισεκατομμύρια σε εθνικό επίπεδο. Υποβαθμίζεται παράλληλα η εικόνα της πόλης, χάνονται εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, χάνονται θέσεις εργασίας και κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών μέσω της κατανάλωσης μη ελεγμένων προϊόντων χαμηλής ποιότητας.
Το πρόβλημα στην πόλη έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των επιμελητηρίων για ουσιαστική και δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου. ‘Όπως δήλωσε ο ίδιος στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας «το πρόβλημα του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει εκρηκτικό. Οι φωνές του εμπορικού κόσμου που πλήττεται είναι συνεχείς αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται. Είδη ένδυσης – υπόδησης – τσιγάρα – ποτά – αξεσουάρ πωλούνται σε αυτοσχέδιους πάγκους αφαιρώντας πόρους από τους νόμιμους επαγγελματίες. Οι παράνομοι πωλητές που βλέπουμε στους δρόμους είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης καθώς πίσω τους κρύβονται τεράστια κυκλώματα με τζίρους εκατομμυρίων. Λέμε όχι στα προϊόντα μαϊμού, όχι στο παρεμπόριο, όχι στο λαθρεμπόριο».
Βίντεο: https://youtu.be/R5hhmWflRgg