Ο Κορωνοϊός Δίπλα σου. Σήκω, κάνε το πρόβλημα πρόκληση!

Ένα βιωματικό άρθρο από τον γνωστό Κύπριο συγγραφέα Μάριο Μιχαήλ, εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Στις 30 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, τέλειωσε η δική μου δεύτερη καραντίνα. Στις 16 Νοεμβρίου 2020 ένα δικό μου πρόσωπο, πολύ αγαπημένο, βρέθηκε με rapid test να έχει Κορωνοϊό. Είχαμε έρθει σε επαφή μαζί του στις 15 Νοεμβρίου 2020 στο σπίτι μου. Κλειστήκαμε ως ύποπτα κρούσματα με όλη την οικογένεια στο σπίτι για 14 μέρες. Από τις 15 Νοε 2020 δεν επικοινώνησε μαζί μας κανείς από το Υπουργείο Υγείας. Κατάφερα να επικοινωνήσω με την επιδημιολογική μονάδα την 8η μέρα με email, μετά από -περισσότερα από 60- τηλεφωνήματα σε επτά διαφορετικούς αριθμούς σε μια μέρα. Μας κάλεσαν για test covid-19 την 12η μέρα.

Μετα την πρώτη μέρα η ψυχολογική κατάσταση της οικογένειας ήταν σε άμεσο κίνδυνο.
Επικρατούσε μια αρνητική κατάσταση, την οποία έπρεπε να αλλάξω οπωσδήποτε. Έπρεπε να εστιάσω στα θετικά που μπορούσα να αντλήσω από αυτή την καραντίνα. θέσαμε αμέσως το πρωτόκολλο σε εφαρμογή, όπως προβλέπεται. Χρησιμοποίησα την μέθοδο του αναπροσανατολισμού για να αλλάξω τα αρνητικά συναισθήματα που επικρατούσαν καθώς επίσης και να κάνω πράγματα που με γεμίζουν και μου δίνουν χαρά αξιοποιώντας τον χρόνο μου για την προσωπική μου αυτοβελτίωση.
Ο απολογισμός μετά το πέρας της καραντίνας ήταν για μένα θετικός. Καθαρίσαμε ολόκληρο το σπίτι από γωνιά σε γωνιά. Διάβασα για πολλοστή φορά το βιβλίο μου «Μετά τον Γολγοθά η Ανάσταση», λόγω επανέκδοσής του. Στο πλαίσιο του εθελοντισμού, εργαζόμουν από το σπίτι μου διεξάγοντας κάθε απόγευμα δύο συναντήσεις coaching, παρακολούθησα διαδικτυακά δύο σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης καθώς και μια σειρά μαθημάτων για την Δύναμη του Μυαλού. Ο χρόνος είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτεις. Σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς που ζούμε ανεξαρτήτως των καταστάσεων που βιώνεις, η ζωή συνεχίζεται στους δικούς της ρυθμούς. Συμβαίνουν γεγονότα που σε στενοχωρούν, σε απογοητεύουν και σε κάνουν να νιώθεις απελπισία. Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στον πλανήτη ολόκληρο. Ποιος να το πίστευε ότι θα ζούσε αυτά τα απίστευτα γεγονότα! Εκεί που ήσουν όρθιος και προχωρούσες με αισιοδοξία δημιουργώντας το μέλλον σου, πέφτεις, χάνεις το έδαφος από τα πόδια σου, κλείνεσαι στο σπίτι για μέρες ολόκληρες. Ο χρόνος όμως συνεχίζει αδυσώπητος να κυλά. Αναθάρρησε όμως, μόνο τα σκουλήκια που σέρνονται δεν πέφτουν! Σήκω, κάνε το πρόβλημα πρόκληση, αναπροσανατόλισε την ενέργειά σου από όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν και εστίασε σε ό,τι θετικό μπορείς να αντλήσεις από όλα αυτά που γίνονται. Μείωσε τις αρνητικές ειδήσεις, κλείσε τα αυτιά σε όλους όσους σε εκφοβίζουν ηθελημένα ή άθελά τους. Ο φόβος είναι μια σκέψη που έχεις στο μυαλό σου. Αυτό που σου προκαλεί φόβο είναι η σκέψη σου. Είναι δική σου ευθύνη να αλλάξεις το τρόπο σκέψης σου και μπορείς να το κάνεις. Δες το σαν μια ευκαιρία σου να κάνεις τη δική σου απογραφή και να ξεκινήσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς, και μέσω της αυτογνωσίας να σε γνωρίσεις καλύτερα. Βρες αυτό που σε γεμίζει γαλήνη και ηρεμία στην ψυχή, στο δικό σου χώρο, στο σπίτι σου όπου περνάς και τον περισσότερο χρόνο της ζωής σου και κάνε το με μεράκι. Αφιέρωσε τον χρόνο σου παραγωγικά ώστε να καταφέρεις να είσαι ο πρωταγωνιστής στο έργο της ζωής σου βάζοντας τα θεμέλια για να ζήσεις το δικό σου όνειρο.

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέα

Ο Μάριος Μιχαήλ γεννήθηκε στο κατεχόμενο από τους Τούρκους χωριό, Κυρά της Επαρχίαs Μόρφου, στην Κύπρο. Είναι 49 ετών και διαμένει στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου στο χωριό Αυγόρου. Είναι παντρεμένος και με την αξιολάτρευτη σύζυγο του έχουν αποκτήσει δύο υπέροχες και πλέον καταξιωμένες κόρες. Η πρώτη είναι 26 ετών, έχει σπουδάσει Human Biology και εργάζεται στον τομέα της και η δεύτερη είναι 19 ετών δευτεροετής άριστη φοιτήτρια στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Είναι Στρατιωτικός εν ενεργεία, ενεργό τακτικό μέλος του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) και έχει φοιτήσει σε διάφορα εξειδικευμένα στρατιωτικά σχολεία και προγράμματα υπηρετώντας το στρατιωτικό του καθήκον από πολλές θέσεις ευθύνης αποκτώντας πλούσια πολύτιμη πείρα. Έχει φοιτήσει με Επιτυχία στο εξ’ αποστάσεως επαγγελματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) “Life Coaching” και επιπλέον στο “N. L. P.” μέσω του Soleas Training Solutions. Μεταξύ άλλων, είναι Πιστοποιημένος από το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου ως Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO)(HBO 152).

H παρακολούθηση του Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών του στο ΕΚΠΑ (Life Coaching) και N .L. P. (Basic Practitioner of Neurolinguistic Programming,) αποτέλεσε για τον ίδιο τον ιδιαίτερο σταθμό για την μεγάλη ανατροπή στην ζωή του, αφού μετά και από τις μεγάλες περιπέτειες που είχε με την υγεία του, αποδείχτηκε το καλύτερο φάρμακο που θα μπορούσε να έχει ως συμπαραστάτη και σύμμαχο για το υπόλοιπο της ζωής του. Όραμα του είναι αυτό το «φάρμακο» να μπορέσει να το μεταδώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Έχοντας σαν γνώμονα την αρχαία ρήση «γηράσκω αεί διδασκόμενος» καθόρισε ως μακροχρόνιο στόχο του την απόκτηση περαιτέρω γνώσεων για όλα τα υπέροχα εργαλεία που το Life Coaching και το N.L.P προσφέρουν. Η εναρμόνιση του Life Coaching με την ηθική, τις αρχές και τις αξίες του συνάδουν απόλυτα και είναι το μεγάλο του κίνητρο για να συνεχίσει στον δρόμο που επέλεξε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει στην οδό της αληθινής ευτυχίας. Ευελπιστεί να βάλει και ο ίδιος το λιθαράκι του στην διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας με απώτερο σκοπό την απόλαυση του υπέροχου δώρου της ζωής.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει γράψει έναν σπουδαίο Οδηγό Ζωής, μέσα από τα δικά του βιώματα, με τίτλο «Μετά τον Γολγοθά η Ανάσταση», που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τις εκδόσεις Αρχύτας.

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)

Hellenic Cypriot Cultural Association (HCCA)

Web: www.cultural-association.org

E-mail: [email protected] 

Facebook | YouTube | Twitter | Instagram

Παραγωγός Προγραμμάτων Πολιτισμού

Μέλος ΕΔΗΠΗΤ | Radio1d.gr

Φιλόλογος – Λογοτέχνης – Συγγραφέας

Facebook | Facebook Page | YouTubeTwitter | LinkedIn

Instagram | Pinterest | https://sissysigioultzirouka.blogspot.com/


Χορηγός επικοινωνίας