Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης κάνει «Κατάθεση Ψυχής»

Ο σπουδαίος σολίστας και συνθέτης στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη στο Κανάλι της Βουλής
Η εκπομπή «Κατάθεση Ψυχής» συνεχίζει να μας χαρίζει ξεχωριστές στιγμές.

Μεγάλοι ερμηνευτές και δημιουργοί αφηγούνται τη ζωή τους στον Κώστα Μπαλαχούτη σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «σκιαγράφημα».

Οι δύο εκπομπές με τη Χάρις Αλεξίου μαγνήτισαν τους φίλους του τραγουδιού και όχι μόνο ενώ το ίδιο συνέβη και με το «πορτραίτο» της Γιοβάννας που ακολούθησε.
Ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής συνεχίζεται με προσκεκλημένο το Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού και εμπνευσμένος δημιουργός, μιλά για την πατρική μουσική κληρονομιά του, τους μύθους Ζαμπέτα και Μπέμπη που γνώρισε σαν… μέλη της οικογένειάς του, τη συνεργασία του με τον Πάνο Γαβαλά, τα πρώτα δικά του τραγούδια, το σμίξιμό του με τους Στράτο Διονυσίου, Γιάννη Πάριο και Στέλιο Καζαντζίδη και όχι μόνο.

Ο Πολυκανδριώτης στέκεται ακόμη σε έργα αναφοράς που υπηρέτησε ως μουσικός, που φέρουν τη σφραγίδα του Μάνου Χατζιδάκι, του Απόστολου Καλδάρα, του Μάνου Λοΐζου, του Άκη Πάνου…

Επίσης ξετυλίγει τις απόψεις του για τον «ορισμό» του καλού -κατά Χιώτη- μπουζουκίστα και το ρόλο του μουσικού οργάνου στη σύγχρονη πραγματικότητα και την «Επόμενη» μέρα, μιας και ο ίδιος διδάσκει τα «μυστικά» σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Τέλος χαρίζει «ακουστικά» ανεπανάληπτα ταξίμια και μοναδικές απρόσμενες ερμηνείες.

Η «Κατάθεση Ψυχής» του Θανάση Πολυκανδριώτη στον Κώδταα Μπαλαχούτη θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.
Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

Ακολουθεί το trailer της εκπομπής: https://www.youtube.com/watch?v=_blgNZZ1kQA