Ο Εξηκίας Τριβουλίδης συμμετέχει στην έκθεση Τέχνης του 1st Designers Pop Up Store by NGFL

Στην έκθεση Τέχνης ελεύθερου θέματος σε επιμέλεια της Dreamteam στα πλαίσια του 1st Designers Pop Up Store by NGFL της STALEXPO, σας παρουσιάζουμε τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Εξηκίας Τριβουλίδης γεννήθηκε στην Αίγυπτο, από Έλληνες γονείς και είναι ο μεγαλύτερος από 5 αδέλφια.

Άρχισε να ζωγραφίζει από την ηλικία των τεσσάρων ετών και έμαθε παρακολουθώντας τη μητέρα του, τον πατέρα του και την γιαγιά του. Ο Εξηκίας συνέχισε να αναπτύσσει την τέχνη   του ακολουθώντας ως βάση τις αρχές του Ελληνικού πολιτισμού που τον περιστοίχιζε από πολύ μικρή ηλικία.

Απόφοιτος του «George Mason University», έχει πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και τις Καλές Τέχνες και δύο δευτερεύοντα πτυχία στη Αρχαιολογία της Μεσογείου και τις Κλασσικές Επιστήμες.

Επιλέχθηκε και μαθήτευσε κοντά στον διεθνούς φήμης γλύπτη, Μιχαήλ Κέρτης, όπου τον βοήθησε επιτυχώς, στην δημιουργία για το ορειχάλκινο νεκρικό προσωπείο του Ρότζερ Στίβενς, πρώην διευθυντή του Μεγάρου μουσικής Κέννεντυ, στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών την Ουάσινγκτον, για την βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Το ταλέντο του πηγάζει από οικογενειακή παράδοση με ιστορία τριών γενεών στην τέχνη, ποιητών, ζωγράφων και μουσικών, έχοντας ως αποτέλεσμα την προβολή του στις τέχνες από πολύ νωρίς στην ζωή του, ενώ ο ίδιος έχει σαν αντικείμενο την γλυπτική, την ζωγραφική, τα ψηφιδωτά και την ποίηση.

Το Έργο του

Τόσο η αρχαιοελληνική Γλυπτική όσο και η Ζωγραφική της Ιταλικής Αναγεννήσεως επηρέασαν την άποψή του για το ανθρώπινο σώμα. Η ζωγραφική και η γλυπτική του, όσον αφορά στην απεικόνιση των ανθρώπινων σωμάτων, είναι κλασσική, τόσο στη στάση όσο και στο θέμα με σύγχρονη προσέγγιση στην εκτέλεση με δυναμικές γραμμές, χάρη, αρμονία, ισορροπία και προσοχή στην λεπτομέρεια.

Τα έντονα Ερωτικά γλυπτά του και οι πίνακες του εμπνευσμένα από την αρχαία Ελληνική μυθολογία και Ιστορία από το 2003, μετά από δημοσιεύματα στον τύπο, τον εδραίωσαν με την επωνυμία, «Εξηκίας ο γλύπτης του Έρωτα».

Η ικανότητα του Εξηκία να συνδυάζει το σύγχρονο με το κλασικό επιτρέπει στα δημιουργήματα του να είναι αναγνωρίσιμα από ένα ευρύ κοινό. Τόσο οι λάτρεις της Κλασικής Τέχνης όσο και οι συλλέκτες, που αναζητούν νέες κατευθύνσεις στην τέχνη, συλλέγουν έργα του

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr

https://youtu.be/LQ8qJ0TrFS8