Ομαδική έκθεση «Anti StreSS» Η Myró Gallery φιλοξενεί τον Μάνιο Παπαδογιάννη στο χώρο του Show Room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Μάνιος Παπαδογιάννης.

Ο Ζωγράφος Μάνιος Παπαδογιάννης (1952), γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και σπούδασε στο Μιλάνο στη δεκαετία του ‘70 Βιοχημεία και Φυσιολογία.
Η ζωγραφική μπαίνει από πολύ νωρίς στη ζωή του, όταν σε ηλικία δέκα ετών, ζωγραφίζει μια εικόνα από το όμορφο νησί του την Κρήτη.
Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ιταλία, το καλλιτεχνικό κλίμα της πόλης του Μιλάνου είχε πάνω του μια καθολική και καθοριστική επίδραση: Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη Γλυπτική, επικοινωνώντας με Ιταλούς δασκάλους: Pietro del Corno, Salvatore Fiumo, Redaeli, Cremonini.

Η επίδραση των δασκάλων του πάνω στο έργο του, υπήρξε βαθιά και καθοριστική. Γνωρίζοντας έτσι από μέσα τον Καλλιτεχνικό κόσμο του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα, της Αναγέννησης και του Μοντερνισμού, διαμόρφωσε στα έργα του από τότε, ένα χαρακτήρα πιο κοντά στον Τόπο των Καλλιτεχνών της Ιταλίας κυρίως…
Στη θεματολογία των έργων του κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος Μύθοι, όχι αναγκαία γνωστοί αλλά «εκδοχές» και «κατασκευές» δικές του.
Μεγάλο μέρος των έργων του επίσης φιλοξενεί τοπία φανταστικά νεκρές φύσεις, προσωπογραφίες, που ζωντανεύουν Μύθους.
Εκείνο που σίγουρα εντυπωσιάζει στη δουλειά του Μάνιου, είναι οι συνδυασμοί των Χρωμάτων του σε όλα τα Θέματά του.
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι συνδυασμοί χρωμάτων του είναι πολύ έντονοι. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, φανερώνει στο θεατή υπερβολικά δυνατές Φόρμες και Συνθέσεις, που επιτυγχάνουν πάντα μια έντονη Δυναμικότητα.

Σε όλο το ιδιαίτερο εικαστικό του έργο προκαλούν εντύπωση οι μίξεις και οι πολλές κλιμακώμενες αποχρώσεις.
Ο Μάνιος χρησιμοποεί τα ζωγραφικά μέσα με καθαρότητα και μέσα από αυτά διηγείται ιστορίες, αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της φύσης, δημιουργώντας έργα αξιώσεων.
Το πολυεπίπεδο και ποικιλόμορφο έργο του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους ζωγράφους & καλλιτέχνες.
Με τις αξεπέραστες αξίες που εκπέμπουν τα έργα του, κατακτά την αιωνιότητα μιας και το μόνο που νικά τον χρόνο -αν αυτός υπάρχει- είναι η Τέχνη.

“Στην εποχή μας οι περισσότεροι αισθανόμαστε αγχωμένοι και φυσικά βιώνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κατάστασης. Είναι μια απλή λέξη που μπορεί να κάνει θαύματα κατά του άγχους, αυτό θα επιτευχθεί με την θέαση των έργων του Γιώργου Μοσχοβίτη, της Ελένης Σιμώνης, της Ίριδας Σπίνουλα, του Μανιού Παπαδογιάννη, της Μαρίας – Ελένης Θαλασσινού και της Τίλντα Αμπαστάδο που απελευθέρωσαν τον δημιουργικό εαυτό τους και θα μας μεταδώσουν το αίσθημα της ηρεμίας και της χαλάρωσης.”

Επιμέλεια έκθεσης Μοσχοβίτης Γιώργος

Συμμετέχουν:

Γιώργος Μοσχοβίτης

Ελένη Σιμώνη

Ίριδα Σπίνουλα

Μάνιος Παπαδογιάννης

Μαρία-Ελένη Θαλασσινού

Τίλντα Αμπαστάδο


Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr