Ο Γιώργος Μαζωνάκης στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Δήμου Πειραιά

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν προσκεκλημένος του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου του Δήμου Πειραιά, όπου ξεναγήθηκε και τραγούδησε με τη συνοδεία μικρής ορχήστρας μαθητών, που μαθαίνουν μπουζούκι.

Μαθητές και δάσκαλοι επέλεξαν το μουσικό κομμάτι «Ώρες Μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη για άσκηση και σπουδή στο μπουζούκι. Η παρουσία του στο Κέντρο ήταν συμβολική, καθώς πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και στήριξη του μπουζουκιού, ως μουσικού οργάνου της λαϊκής μουσικής της πατρίδας μας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που ο Γιώργος Μαζωνάκης επισκέπτεται το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο. Σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι συνδέεται με τον Πειραιά, η προσπάθειά του για την τόνωση του ενδιαφέροντος για το μπουζούκι σαν όργανο. Επεσήμανε, ότι επισκέπτεται έναν χώρο που οι δάσκαλοι μαθαίνουν στα παιδιά να εκφράζονται μέσα από το μέσο που αγαπούν, μέσα από τη μουσική, μέσα από το μπουζούκι, μέσα από την κιθάρα. Τέλος,  ο κ. Βουράκης υπογράμμισε ότι όταν καλλιτέχνες του μεγέθους του Γιώργου Μαζωνάκη αποφασίζουν να στηρίξουν τόσο ένα όργανο όσο και μία πόλη κι ένα Πρότυπο Μουσικό Κέντρο όπως του Δήμου Πειραιά, τότε η επιτυχία είναι μονόδρομος και σίγουρη.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου κ. Βασίλης Μαστοράκης, δήλωσε ότι το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, υποδέχθηκε τον Γιώργο Μαζωνάκη σε μια εκστρατεία που κάνει για το δημοφιλέστατο όργανο, το μπουζούκι. Ανέφερε ότι Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά παραδοσιακά έχει τμήμα λαϊκής μουσικής και μοντέρνας. Υπεύθυνος του Τμήματος και Διευθυντής είναι ο Στέλιος Γκόλγκαρης. Θεώρησε ότι είναι τιμή που ήρθε ο Γιώργος Μαζωνάκης να τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Κέντρου, το κομμάτι «Ώρες Μικρές». Υπενθύμισε ότι από τον χώρο αυτόν έχουν περάσει κι έχουν διδάξει σπουδαίοι ερμηνευτές του μπουζουκιού, όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Γιώργος Μάτσικας και τώρα διδάσκει ο Λάμπρος Κουκουβής κι ο Θάνος Θεοδωρόπουλος. Τέλος, ευχήθηκε στο μουσικό κομμάτι ι «Ώρες Μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη να είναι καλοτάξιδο.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά: «Ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση! Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι στον τόπο μου, στον Πειραιά, έναν τόπο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι και ιδιαίτερα εδώ στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί πυρήνα μουσικής εκπαίδευσης για την πόλη.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα, νέα παιδιά να τραγουδάτε και να εμπνέεστε από τα τραγούδια μου και ιδιαίτερα τραγούδια γνήσια λαϊκά, όπου πρωταγωνιστεί το μπουζούκι!

Η πρωτοβουλία μου «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει το μπουζούκι στη θέση του, στη θέση που του αρμόζει και του αναλογεί, σε σχέση και με τις νέες γενιές.

Και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των καθηγητών και των σπουδαστών στα ωδεία, αλλά και στα μουσικά σχολεία παντού στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στον κόσμο όλο.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμο Πειραιά, τον Δήμαρχο, κύριο Γιάννη Μώραλη, τον ΟΠΑΝ και τον κύριο Ιωσήφ Βουράκη, καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, κύριο Βασίλη Μαστοράκη για την εκπληκτική δουλειά που γίνεται και πρωτίστως όλους εσάς σήμερα εδώ, τα παιδιά, τους δασκάλους, τους γονείς, ο ρόλος σας και η συμβολή σας είναι καθοριστικής σημασίας, είστε οι πρεσβευτές της μουσικής μας, του πολιτισμού μας!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την υποδοχή σας, την αγάπη σας και δεσμεύομαι από την πλευρά μου, ότι σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και το Ωδείο θα καθιερώσουμε υποτροφίες για τους σπουδαστές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά σε σχέση με το μπουζούκι!

Για μένα, η πρωτοβουλία αυτή, «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», είναι αποστολή ζωής και δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο και ευλογία από το να έχω μαζί μου τόσο ουσιαστικούς, παθιασμένους και ταλαντούχους συμμάχους, όπως τα παιδιά που σήμερα συνάντησα μουσικά, καλλιτεχνικά, ουσιαστικά! Σας ευχαριστώ!»

Website: www.piraeus.gov.gr