Κώστας Τσιμπίδας: “Θέλω πάντα να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα και γι’ αυτό όταν ξεκινάω κάποιο εγχείρημα, λειτουργώ με θετική σκέψη, για να έχω και το ανάλογο αποτέλεσμα”

“Το νέο μου τραγούδι «Χρόνος δίχως φως», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, είναι μία ερωτική μπαλάντα με την υπογραφή του καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου και της αξιόλογης στιχουργού Αγγελικής Κοτσά”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι μία κασέτα με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, στις αρχές τις δεκαετίας του 80, και ο δίσκος «ξημερώνει» της Χάρις Αλεξίου, τον οποίο ως παιδί είχα ακούσει δεκάδες φορές.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Όνειρό μου είναι να συνεργαστώ με τον Μίμη Πλέσσα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαι με τη μουσική. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος κλασικής κιθάρας και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής. Από το 1996 εμφανίζομαι σε διάφορες μουσικές σκηνές ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Έχω συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές όπως: Μαριάννα Χατζοπούλου, Γιάννη Ζουγανέλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μαρίζα Κωχ, Στάθη Κουκουλάρη, Νίκο Φιλιππίδη, Χρήστο Ζώτο, Θεόδωρο Ορφανίδη κ.α., από τους οποίους αποκόμισα πολλές εμπειρίες, καθοριστικές θετικά στη μουσική μου εξέλιξη. Το 2005 κυκλοφόρησε η πρώτη μου προσωπική δισκογραφική δουλειά, στην οποία είχα την τιμή να συνεργαστώ με τη στιχουργό Σώτια Τσότου. Παράλληλα, από το 2001 εργάζομαι ως καθηγητής μουσικής σε σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με καθήκοντα τη διδασκαλία κιθάρας, ευρωπαϊκής και βυζαντινής μουσικής και τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας. Τέλος είμαι πρωτοψάλτης στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Γρηγορούσης Αθηνών.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Θέλω πάντα να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα και γι’ αυτό όταν ξεκινάω κάποιο εγχείρημα, λειτουργώ με θετική σκέψη, για να έχω και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ένας τρόπος ανάδειξης νέων καλλιτεχνών. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να αναδεικνύονται οι φωνητικές δυνατότητες των διαγωνιζομένων, πράγμα που δε συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Όνειρό μου είναι να ερμηνεύσω τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου.

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας single «Χρόνος δίχως φως» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Το τραγούδι «Χρόνος δίχως φως», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, είναι μία ερωτική μπαλάντα με την υπογραφή του καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου και της αξιόλογης στιχουργού Αγγελικής Κοτσά. Ελπίζω ότι το κοινό θα το αγκαλιάσει, γιατί είναι ένα τραγούδι άκρως συναισθηματικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ως προς τα μελλοντικά μου σχέδια, η περίοδος της καραντίνας επηρέασε αρνητικά τις μουσικές εξελίξεις. Πιστεύω πως γρήγορα θα επανέλθουμε με νέες μουσικές προτάσεις.

Βιογραφικό Σημείωμα – Κωνσταντίνος Τσιμπίδας Ο Κωνσταντίνος Η. Τσιμπίδας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου του 1977.
Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος κλασικής κιθάρας και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής.

Από το 2001 μέχρι το 2009 εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής στο ειδικό δημοτικό σχολείο τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ), με καθήκοντα τη διδασκαλία ευρωπαϊκής και βυζαντινής μουσικής και τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας του σχολείου.

Από το 2009 έως το 2011 κατείχε θέση μόνιμου εκπαιδευτικού στο μουσικό σχολείο Αγρινίου και με απόσπαση στο Ειδικό δημοτικό σχολείο τυφλών Καλλιθέας και στο 8ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.

Από το 2011 διατελεί καθηγητής μουσικής στο Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την διδασκαλία της μουσικής, τόσο όσο ακροατής όσο και ως ενεργό μέλος (εισηγητής).
Είναι πρωτοψάλτης στον ιερό ναό Παναγίας Γρηγορούσης Μοναστηρακίου.

Από το 1996 έως σήμερα εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές ως τραγουδιστής και κιθαρίστας.

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μη με ξεχάσεις» σε μουσική Γιάννη Δενδρινού και στίχους Σώτιας Τσώτου, που ηχογραφήθηκε στο studio DG Prime.

Από τον Μάρτιο του 2017 επιμελείται και παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή «η μουσική είναι μία» στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «klimax plus radio».