Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο αμφιλεγόμενος

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

23/12 γενέθλια

Ο Χριστόφορος έγινε 46 και ακόμα όλοι τον θυμόμαστε πιτσιρικά να παίζει στους “Φρουρούς της Αχαΐας” και ως φίλο του Λάκη Λαζόπουλου στους “Δέκα μικρούς Μήτσους” να λέει την ατάκα «Πάμε πλατεία» που έγινε εθνικό σλόγκαν. Αυτό το παιδί ήταν 24 ετών όταν έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά “Η ζωή μας μια βόλτα” και μπήκε για τα καλά στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου.

Είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα και αμφισβητούμενα πρόσωπα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπου οι μισοί τον λατρεύουν και οι άλλοι μισοί τον λένε “κλέφτη”, ατάλαντο, κρυφό-gay και θύμα του life style. Σήμερα θα τα εξετάσουμε όλα…

Θυμάμαι την εποχή που έκανα την μουσική επιμέλεια στους “Απαράδεκτους” και έγραφα το σενάριο της σειράς “Μάνα είναι μόνο μία”, και τα δύο παραγωγής studio ATA και θυμάμαι επίσης έναν πιτσιρικά – σχολείο πήγαινε – που συναντούσα συνέχεια στα γραφεία ή στο πλατό. Ήταν το πουλέν της κ. Ράλλη που τον καμάρωνε και μας τον γνώριζε.

  • “Νίκο έλα να σου γνωρίσω τον Χριστόφορο”

Μετά είδα τον πιτσιρικά σε ένα επεισόδιο των “Απαράδεκτων” και ύστερα ήρθαν όλα τα άλλα. Έκτοτε τον Χριστόφορο τον συναντούσα στο video club της γειτονιάς μας (μέναμε κοντά) όπου ερχόταν και νοίκιαζε τόνους ταινιών. Το ότι θα έφτανε η στιγμή όπου θα πήγαινα στο θέατρο να τον δω ως Μότσαρτ, σας ορκίζομαι δεν το είχα φανταστεί.

Ο Παπακαλιάτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1975. Ο πατέρας του, Μανώλης Παπακαλιάτης, είναι από την Κρήτη και η μητέρα του Βίλλυ είναι ελληνικής καταγωγής από τη Νότια Αφρική. Χώρισαν όταν ο Χριστόφορος ήταν τεσσάρων ετών. Μεγάλωσε στην Αθήνα με την μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, Φίλιππο.

Έχει ακόμα δύο αδέλφια από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, τον Στέφανο και τη Νάρα. Σε ηλικία 16 ετών διάβασε μια αγγελία στην οποία αναζητούνταν ηθοποιός για κάποια νέα τηλεοπτική σειρά. Η μητέρα του τον απέτρεψε, αλλά εκείνος πήγε στην οντισιόν σκαστός.

Περνώντας από casting έγινε ο αγαπημένος “μικρός” της παραγωγού Ελβίρας Ράλλη που τον προώθησε σε πολλές παραγωγές των Studio ΑΤΑ. Πήρε τον πρώτο του ρόλο, ενώ ακόμη πήγαινε σχολείο, στην σειρά…

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3EeHsDm