Οι Stringless στην Αθήνα στο ΙΛΙΟΝ plus

Σάββατο 5/11 

Οι Stringless, το a cappella σύνολο από τη Θεσσαλονίκη κλείνει δέκα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Έξι γυναίκες τραγουδούν και ανιστορούν όλες εκείνες τις στιγμές που τις έδεσαν μαζί.

Το μοίρασμα τους γίνεται με μοναδικό όργανο τη φωνή και τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, αυτό που ξέρει πιστά να εκφράζει τα βάθη της ψυχής.

Ένα μοίρασμα από γυναίκες καλλιτέχνες και ένα στρίγκλισμα που ίσως μας κάνει να καταφέρουμε να ξυπνήσουμε μέσα μας, ό,τι βαθιά έχει αποκοιμηθεί κι έχει ανάγκη να ξανανθίσει

Δέκα χρόνια δημιουργίας και έκφρασης ξετυλίγονται μέσα από ένα ρεπερτόριο και μια σκηνική παρουσίαση που είναι καθαρά γυναικεία θεώρηση των πραγμάτων. Η πολυφωνία λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Χωρίς να θυσιάζεται η μονάδα για χάριν της ομάδας, αλλά αντιθέτως το ίδιο το σύνολο ενισχύει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα της καθεμιάς… Βάση τους είναι η πολυμορφία, όπως ακριβώς πολύπλευρο είναι και το γυναικείο αρχέτυπο.

Με τον ίδιο τρόπο πλάθεται και η ανάγκη της μουσικής δημιουργίας, μέσα από τον “τρόπο των στριγκλών”, όπου κάθε φορά μια μουσική ιδέα ή ένας στίχος, έρχεται να συμπληρωθεί από μια άλλη ιδέα και έτσι να γεννηθεί ένα κομμάτι μέσα από τη συλλογική δημιουργική πράξη.

Το Σάββατο, 5 Νοέμβρη, οι Stringless κατεβαίνουν στην Αθήνα και το ΙΛΙΟΝ plus και τραγουδούν τα δέκα χρόνια πορείας τους. Με παλιές όπως και νέες δημιουργίες πρωτόλειων κομματιών που θα συμπεριλαμβάνονται στον επερχόμενο δίσκο τους.

Τραγούδια από την παράδοση των Βαλκανίων, την Πίνδο ως τον Καύκασο. Τραγούδια από την αστική μουσική της Ελλάδας, από την οπερέτα, το τανγκό, το swing μέχρι το λαϊκό τραγούδι. Σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, υλικό που άντλησαν από τις συνεργασίες τους επί σκηνής με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Ν. Πορτοκάλογλου, η Γιώτα Νέγκα, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, ο Simone Mongelli, κ.α.

Μέλη συγκροτήματος: Αλμπένα Κούτοβα, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αλεξίου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή, Δωροθέα Μιχαήλ

Ηχοληψία: Μαρία Κοζάρη

websitewww.stringless.gr

facebook: Stringless | Facebook

instagram: https://www.instagram.com/stringless_vocals/

youtube: Stringless Official – YouTube

ΙΝΦΟ

Σάββατο 5 Νοέμβρη

Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων από το viva.gr και όλο το δίκτυο της Viva.

Το εισιτήριο καθήμενου σε τραπέζι προϋποθέτει ελάχιστη κατανάλωση προϊόντος πρόσθετης αξίας: 8€ (πρώτο ποτήρι μπύρα / κρασί) ή 10€ (πρώτο ποτό).

(Δεύτερο ποτήρι μπύρα / κρασί : 6€, δεύτερο ποτό: 8€)

Για την διευθέτηση των θέσεων καθημένων σε τραπέζια, επικοινωνήστε μετά την αγορά των εισιτηρίων σας στο 2108824383 ή στο 6983600510.

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση). Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

ΙΛΙΟΝ plus

Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17

Κρατήσεις – Πληροφορίες: 2108824383, 6983600510

ΙΛΙΟΝ plus

Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17 – 2108824383, 6983600510