Οι πρώτες τους ταινίες

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ένα άρθρο με 10 μεγάλους Έλληνες πρωταγωνιστές του κινηματογράφου μας στις πρώτες τους ταινίες. Έτσι για να θυμηθούμε ποιες ήταν, μικρές λεπτομέρειες για την εποχή και το σινεμά και για να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ότι αυτοί οι άνθρωποι έριξαν πολύ δουλειά για να γίνουν πρώτα ονόματα.

Απ’ ότι θα δείτε οι περισσότεροι ήταν νέα παιδιά όταν ξεκίνησαν, με όνειρα και φιλοδοξίες, που πάλεψαν και τα κατάφεραν.

Ξεκινάμε λοιπόν.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά, σε ηλικία 21 ετών στην ταινία “Δύο Κόσμοι” του 1949. Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Ιάσωνα Νόβακ & Γιάννη Φιλίππου και μουσική σύνθεση του 24χρονου τότε Μάνου Χατζιδάκι.

Τα πρώτα ονόματα ήταν η Ίντα Χριστινάκη και ο Νίκος Τζόγιας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

22 ετών ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ όταν έκανε την πρώτη του ταινία “Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας” (1956) και με την πρώτη πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέσα σ’ ένα cast μεγάλων ηθοποιών – Στέλλα Γεωργιάδη, Χριστόφορος Νέζερ, Ανδρέας Φιλιππίδης κ.α. δύο νέα παιδιά στους βασικούς ρόλους. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στο ρόλο του αγαπητικού και η Καίτη Λαμπροπούλου στο ρόλο της βοσκοπούλας.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

Ο Μάνος Κατράκης ήταν 21 ετών όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά την κινηματογραφική κάμερα παίζοντας στην ταινία του 1929 παρακαλώ, “Το λάβαρο του ’21”. Μια ταινία που οι διαφημιστικές αγγελίες υπογράμμιζαν ότι το έργο αποτελούσε…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/3G6TOyv