«Οι νέοι εν τη ενώσει»

Γράφει ο δημοσιογράφος Θάνος Ξάνθος

«Η νεότητα δεν είναι μια χρονική περίοδος, είναι μια πνευματική κατάσταση» είπε ο Ισπανός συγγραφέας  Mateo Aleman. Και πόσο δίκιο είχε!

Οι νέοι όταν ενώνονται κάνουν θαύματα, δημιουργούν και με αυτόν τον τρόπο εξελίσσονται! Τρανό παράδειγμα, τρία νέα παιδιά, με μόρφωση, σπουδές, αλλά κυρίως με ανάγκη και ζέση για δημιουργία!

O Γιώργος Πίστας, ο Γιώργος Ορφανίδης και ο Φίλιππος Ντεγίδης ένωσαν τις δεξιότητές τους και δημιούργησαν ένα υπέροχο λογοτεχνικό πόνημα! Μία ποιητική συλλογή ουσίας και διδαχής για την ίδια την ζωή. «Εποχές Ονείρου» από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης! Ο Γιώργος Πίστας, συνέγραψε τις σκέψεις του, εναρμόνισε καταστάσεις και πρόσωπα, φτιάχνοντας μία ποιητική συλλογή που μίλησε στην καρδιά μας!

Ο Γιώργος Ορφανίδης επιμελήθηκε την διόρθωση του βιβλίου, με τις φιλολογικές του ιδιότητες και την αεικίνητη αγάπη του για μελέτη κι έρευνα! Και ο Φίλιππος Ντεγίδης επιμελήθηκε την εικονογράφηση, βάζοντας όλη του την τέχνη, το μεράκι και την φαντασία. Οι τρεις τους είναι τόσο ίδιοι, μα και τόσο διαφορετικοί παράλληλα κι αυτή είναι η μαγική «συνταγή» της επιτυχίας!

Ο ένας συμπλήρωσε τον άλλον για να βγει ένα όμορφο και δημιουργικό αποτέλεσμα! Σε μια εποχή που κυριαρχεί η αδυναμία στις σχέσεις, ειδικά των νέων ανθρώπων, αυτά τα τρία παιδιά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και εύχομαι και το εναρκτήριο λάκτισμα, στο μέλλον, για ακόμη περισσότερες ενωμένες παρέες με δημιουργικές τάσεις!

Μόνο χαρά και αισιοδοξία μου προκαλεί αυτή η παρέα της δημιουργίας. Γιατί, ξέρετε, δεν είναι δεδομένο…. Τρεις άνθρωποι, με κοινούς στόχους και όνειρα, βρέθηκαν να δημιουργούν και να εξελίσσονται. Ελπιδοφόρο και σπουδαίο για τις μέρες μας! Κόντρα στην μαυρίλα της εποχής, ανατέλλει ένα ηχηρό φως πνευματικής ανέλιξης και πίστης στη δύναμη των νέων, με κέντρο το βιβλίο!

Ω νεότητα

Πληρωμή του ήλιου

Αιμάτινη στιγμή

Που αχρηστεύει το θάνατο.

Οδυσσέας Ελύτης