“ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ” Διεθνές best seller του Άλεξ Σούλµαν από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Τρία αδέρφια αντιµετωπίζουν ένα συντριπτικό γεγονός της παιδικής τους ηλικίας που άλλαξε την πορεία της ζωής τους. Θα κλάψετε για αυτά τα αδέρφια. Για τους άντρες που έγιναν, για τα αγόρια που ήταν, για την αθωότητα που έχασαν.

Λαµπερό, στοιχειωµένο και αξέχαστο.

Σχετικά με το βιβλίο

Μετά τον θάνατο της µητέρας τους τρία αποξενωµένα αδέρφια επιστρέφουν στο εξοχικό σπίτι δίπλα στη λίµνη όπου, πάνω από δύο δεκαετίες πριν, ένα συνταρακτικό ατύχηµα άλλαξε για πάντα την οικογένειά τους. Ο Νιλς, ο µεγαλύτερος, δεν µπόρεσε να ξεφύγει από την πνιγηρότητα του σπιτιού του νωρίς. Ο Πιερ, ο νεότερος, έγινε εύκολα θύµα εκφοβισµού και γρήγορα ξέσπασε. Και τέλος, ο Μπένγιαµιν, πάντα το νευραλγικό κέντρο της οικογένειας, µονίµως πυροδοτούσε εντάσεις και έστηνε παγίδες σε ένα ασταθές περιβάλλον, όπου τα παιδιά είχαν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα µόνα τους, ανταγωνιζόµενα για την εύνοια του πατέρα τους και την άπιαστη αγάπη της µητέρας τους. Καθώς όµως τα χρόνια έχουν περάσει, ο Μπένγιαµιν έχει αποµακρυνθεί πλέον πολύ από την πραγµατικότητα, παραµένοντας αµετακίνητος στη θέση του, ενώ η ζωή γύρω του συνεχίζεται.

Τώρα ανάµεσα στα αδέρφια δονείται ένα επικίνδυνο ρεύµα. Τι συνέβη εκείνη την καλοκαιρινή µέρα που όλα έγιναν κοµµάτια;

«Με λένε Μπένγιαµιν. Εγώ τηλεφώνησα». Ο αστυνοµικός ψάχνει στις τσέπες του το σηµειωµατάριό του. ∆εν ξέρει ότι θα ήταν αδύνατον να χωρέσει αυτή την υπόθεση σε µερικά χαρτιά, ότι µπαίνει στο τέλος µιας ιστορίας που εκτείνεται σε δεκαετίες· µια ιστορία τριών αδερφών που ξεριζώθηκαν απ’ αυτόν τον τόπο πριν από πολύ καιρό και τώρα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, ότι τα πάντα εδώ είναι αλληλένδετα, τίποτα δεν είναι αυτόνοµο, ούτε µπορεί να εξηγηθεί µεµονωµένα. Το βάρος αυτού που συµβαίνει τούτη τη στιγµή είναι τεράστιο, αλλά βέβαια στο µεγαλύτερο µέρος του έχει συντελεστεί ήδη.

Ο συγγραφέας

Ο Σουηδός συγγραφέας Άλεξ Σούλµαν γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1976. Είναι επίσης δηµοσιογράφος, blogger και προσωπικότητα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, συµπαρουσιαστής του πιο δηµοφιλούς podcast της Σουηδίας.

Οι Επιζήσαντες, το οποίο έχει µεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες, είναι το πέµπτο του µυθιστόρηµα και σηµατοδοτεί το διεθνές ντεµπούτο του. Ζει στη Σουηδία µε τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.

ISBN: 978-960-14-3722-4, Ημ. έκδοσης: 2022, Σελ.: 288, Τιμή: € 14,90