Οι Έλληνες του εξωτερικού

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Για ένα περίεργο λόγο, η ραδιοφωνική μου εκπομπή στα Παραπολιτικά 90,1 FM (κάθε Σαββατοκύριακο 6μμ-9μμ) έχει πολλούς Έλληνες ακροατές του εξωτερικού. Κι’ αυτός είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω την τεχνολογία.

Το θέμα μου όμως είναι άλλο. Με κάποιους απ’ αυτούς τους φίλους που ακούν και μου στέλνουν μηνύματα από Η.Π.Α, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ινδία, Αραβικές χώρες, Ιταλία, Αυστραλία, Αφρική, μέχρι και από Παταγονία είχα μήνυμα…ανταλλάσσουμε απόψεις και γνώμες και εκτός εκπομπής.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μου εκφράζουν παράπονα για την συμπεριφορά της μαμάς πατρίδας προς τους Έλληνες ξενιτεμένους.

Μια και είναι καλοκαίρι, θέλω να θίξω ένα θέμα, για το οποίο μου έγραψε ο φίλος Α.Μ. από Σουηδία, ο οποίος υποστηρίζει – και δεν έχει άδικο – πως οι καλύτεροι “τουρίστες” κάθε χρόνο είναι οι Έλληνες του εξωτερικού. Μου έγραψε λοιπόν:

“Εγώ έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο εξωτερικό και σκέφτομαι το εξής: Εμείς θέλουμε να ερχόμαστε στην πατρίδα όσο πιο συχνά μπορούμε. Εάν η Ελλάδα έκανε

Η συνέχεια εδώ: