Ξεκίνησαν τα γυρίσματα μιας ταινίας ελληνικής στην Ιταλία με τίτλο “italiκως”

Από ότι μαθαίνουμε έγιναν μία εβδομάδα γυρίσματα σε μία πόλη της νότιας Ιταλίας το Ostouni και κάποια από αυτά στο Λέτσε.
Φιλόδοξο εγχείρημα γιατί μαθαίνουμε για ένα πολύ ιδιαίτερο cast (θα επανέλθουμε σε αυτό). Η ταινία είναι μία μαύρη κωμωδία στην οποία συμμετέχουν πάρα πολλοί ηθοποιοί και θα γυριστεί σε τρεις διαφορετικούς τόπους νότια Ιταλία κος και Αθήνα.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το εξωτερικό και μάλιστα από πληροφορίες άνθρωπος των χρηματοδοτών ήταν στα γυρίσματα της Ιταλίας…

Η ταινία θα συνεχίσει τα γυρίσματα στην Κω και θα ολοκληρώθουν στην Αθηνα. Μεγαλεπήβολο και αρκετά ακριβό όλο το εγχείρημα.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Παπαθεοδώρου.

Συμμετέχουν πάρα πολλοί ηθοποιοί και ανάμεσά τους και κάποιοι με μεγάλη καλλιτεχνική αξία όπως η Μίρκα Παπακωνσταντίνου χωρίς να υστερούν οι υπόλοιποι.

Το cast όπως μάθαμε αποτελείται μέχρι στιγμής από την Μίρκα Παπακωνσταντίνου την Μπέσυ Μάλφα το Δημήτρη Σταρόβα και τον Κώστα Καραθωμα και τους βασικούς πρωταγωνιστές Αγγέλα Σιδηροπούλου, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φυτσαντωνακη, Φιλήμων Ορκοπουλος, Αντώνη Καραστεργιου και τον Απόλλωνα Μπολλα.

Και από ότι λέει η εταιρεία θα προστεθούν και άλλοι…
Έχουμε δυο ηθοποιούς που τους συναντάμε και σε άλλες δύο ταινίες του σκηνοθέτη Παπαθεοδώρου. Φαίνεται ότι επιμένει σε αυτή τη συνταγή και πιθανόν όχι άδικα. Στην παρουσίαση της τελευταίας του ταινίας με τίτλο Εύρηκα μη μου τούς κύκλους ταρατε, που θα δούμε σύντομα στις αίθουσες συμμετείχαν και οι δύο ηθοποιοί.

Να σταθούμε λίγο και σε αυτό και να πούμε ότι ο σκηνοθέτης Παπαθεοδώρου επιμένει σε πρόσωπα και φτιάχνει τη δική του σχολή.

Η κυρία Υψηλάντη μας έχει πείσει με την αφοπλιστικη άνεση στο φακό, απόλυτα φυσική χωρίς υπερβολές. Η κυρία Φυτσαντωνακη εξαιρετική φωνή και παρουσία θεωρούμε ότι θα κάνει την υπέρβαση και θα την αναφέρουμε πολύ συχνά στο μέλλον.

Να επανέλθουμε στο νέο εγχείρημα που πάλι η συνταγή Παπαθεοδώρου με νέα πρόσωπα δείχνει ταιριαστή. Μαύρη κωμωδία λέγεται στα γραφεία διανομής ότι είναι και από κει και πέρα ελάχιστες άλλες πληροφορίες υπάρχουν.

Ο κύριος Παπαθεοδώρου αρνήθηκε να μας πει οτιδήποτε λέγοντας ότι προτιμά να μιλήσει η ταινία όταν έρθει η ωρα. Εμείς παρόλα αυτά τους ευχόμαστε να κάνουν μία καλή ταινία και να τη χαρούμε και εμείς στις αίθουσες!