Νικόλαος Μπουλομύτης: “δεν περιμένω από τους άλλους να λύσουν τα στρεβλά που συμβαίνουν γύρω μου. Γίνομαι ενεργός πολίτης, συμμετέχω.”

Νίκο είσαι ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Πολεοδομίας στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη
Εκλογική περιφέρεια Πυλαίας
Ξεκινάει η πολεοδομική μελέτη του παραλιακού μετώπου;
Πάντα ήμουν της άποψης ότι η ίδρυση και λειτουργία Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. Για το λόγο αυτό το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκα ως Αντιδήμαρχος, ήταν η στελέχωση και η ανάληψη όλων των αρμοδιοτήτων της Πολεοδομίας. Τρία χρόνια μετά μπορώ να πω με σιγουριά ότι παρά τις πρώτες δυσκολίες που είχε στην λειτουργία της, η Πολεοδομία αρχίζει να ξεμπλοκάρει και να διευθετεί μια σειρά σημαντικών θεμάτων που ήταν παγωμένα για χρόνια.
Μια πολύ σημαντική επιτυχία για το Δήμο μας αποτελεί η ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, της “Σύνταξης Μελέτης Πολεοδόμησης στην Π.Ε. 15 της Δ.Ε. Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη”.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου μας, αφορά την περιοχή της παραλιακής ζώνης και είναι προϋπολογισμού 569.985,39€.
Μετά από μία μακρά και χρονοβόρα διαδικασία  μέχρι την έγκριση αναθεώρησης του ΓΠΣ της Πυλαίας, άναψε το  πράσινο φως για το νοικοκύρεμα, την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, την αύξηση της επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και την επίλυση προβλημάτων στις χρήσεις γης που εκκρεμούσαν επί δεκαετίες.
Το θαλάσσιο μέτωπο
θα αποτελέσει πόλο έλξης
και θα δώσει αναπτυξιακή  ώθηση σε όλη την περιοχή. 
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που καθορίζει ουσιαστικά το αναπτυξιακό μέλλον όχι μόνο της Πυλαίας αλλά και της ευρύτερης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς η μελέτη εντάσσει στο σχέδιο περιοχές γύρω από την Μαρίνα Πυλαίας όπου θα μπορούν να δραστηριοποιούνται ξενοδοχειακά συγκροτήματα, εμπορικά κέντρα, και μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων. Επομένως είναι δικαιολογημένη και η βαρύτητα που της αποδίδεται.
Τι θα ήθελες να αλλάξεις στην Πυλαία ;
Πολλά είναι αυτά που θα ήθελα να αλλάξω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και πολλά.
Το σημαντικότερο θέμα
αυτή την στιγμή
που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι ο δημόσιος χώρος
και σε αυτό το πρόβλημα
πρέπει να βρούμε λύσεις.
Η διοίκησή μας έχει να διαχειριστεί μια ελλειμματική πράξη εφαρμογής στην Δ.Ε. Πυλαίας, που μας υποχρεώνει να πληρώνουμε πολλά εκατομμύρια σε αποζημιώσεις για την διασφάλιση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Μόνο πέρυσι πληρώσαμε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις. Πρώτο μέλημά μας για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι αυτό. Αυτό που δεν μου αρέσει και θα ήθελα να αλλάξω είναι η εικόνα που βλέπω στον παραδοσιακό οικισμό της Πυλαίας. Ο κεντρικός της πυρήνας είναι ουσιαστικά αναξιοποίητος εμπορικά. Νομίζω ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε εκεί. Το πρόβλημα βέβαια είναι σύνθετο και θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, εμπορικούς συλλόγους, επιμελητήρια, κατοίκους να συζητήσουμε και να δούμε τι δράσεις πρέπει να αναλάβει ο καθένας μας για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα .
Από μικρός ασχολείσαι με τον Αθλητισμό. Υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές υποδομές ούτως ώστε τα νέα παιδιά να αθληθούν;
Είμαι λάτρης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αθλητής της Α.Ε. Πυλαίας από τα παιδικά μου χρόνια. Στις μέρες που παίζαμε ποδόσφαιρο εμείς, τα περισσότερα γήπεδα της Θεσσαλονίκης ήταν με χαλίκια.
Σήμερα ο Δήμος έχει αναπτύξει σημαντικά τις Αθλητικές του υποδομές.
Κατασκευάσαμε ένα εκπληκτικό Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στο Πανόραμα που θα ζήλευε κάθε Δήμος στην Ελλάδα. Ανακατασκευάσαμε πρόσφατα τους συνθετικούς τάπητες στην Πυλαία και τον Χορτιάτη και προγραμματίζουμε να αντικαταστήσουμε τους τάπητες και στα υπόλοιπα γήπεδά μας. Στην επόμενη τετραετία θέλουμε να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο ΔΑΚ Πυλαίας για να γίνει και εκεί κάτι αντίστοιχο με το Πανόραμα . Ήδη φέτος διασφαλίσαμε την απαιτούμενη γη κερδίζοντας ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα και αποβάλλαμε διοικητικά τους καταπατητές. Έχουμε ολοκληρώσει αυτή την τετραετία ένα υπερσύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο στο Φίλυρο το οποίο είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία. Τέλος ολοκληρώσαμε την μελέτη και δημοπρατούμε το αμέσως επόμενο διάστημα  το νέο κλειστό Γυμναστήριο του Χορτιάτη προϋπολογισμού 3.500.000€. Αποκτούν έτσι όλες οι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου σύγχρονες αθλητικές υποδομές.
Είσαι παντρεμένος με δύο παιδιά.
Τι σημαίνει για εσένα η λέξη οικογένεια ;
Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε πολύτεκνη οικογένεια. Για μένα η οικογένεια σημαίνει το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα διατηρούμε ακόμα και σήμερα ισχυρούς τους οικογενειακούς δεσμούς θεωρώ ότι μας κρατάει όρθιους στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Σήμερα έχω την δική μου οικογένεια και έχουμε  αποκτήσει με την σύζυγό μου δυο κόρες. Η οικογένειά μου είναι το στήριγμά μου σε κάθε μου βήμα και ο λόγος για τον οποίο αγωνίζομαι καθημερινά.
Ποιό είναι το moto της ζωής σου;
Δεν περιμένω από τους άλλους να λύσουν τα στρεβλά
που συμβαίνουν γύρω μου.
Γίνομαι ενεργός πολίτης, συμμετέχω.
Εμπορική αγορά Πυλαίας. Υπάρχει υποστήριξη από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου προς τους επαγγελματίες συνδημότες;
Ποιά είναι η δική σου θέση απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου σου;
Από την πλευρά του Δήμου νομίζω ότι γίνονται προσπάθειες στο βαθμό που θα μπορούσε να επέμβει θεσμικά και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Το προηγούμενο έτος ολοκληρώσαμε την τροποποίηση των χρήσεων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Πυλαίας που είχαν χρήση «Αμιγούς Κατοικίας», γεγονός που αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για χρόνια στην ανάπτυξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έτσι άρχισαν να αναπτύσσονται αρκετά καταστήματα επί της οδού Προφήτη Ηλία.
Επειδή ο ίδιος είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιούμαι τα τελευταία δεκαέξι χρόνια ως πολιτικός μηχανικός στην περιοχή, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.
Το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων τα προηγούμενα χρόνια είναι ένα γεγονός που με προβληματίζει ιδιαίτερα. Είναι κοινά παραδεκτό ότι οι επιχειρήσεις στα χρόνια της οικονομικής κρίσης επωμίστηκαν τα μεγαλύτερα βάρη  λόγω της υψηλής φορολόγησης και της επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό ως φυσικό επακόλουθο επηρέασε και της τοπικές επιχειρήσεις που εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ισχυρό ανταγωνισμό των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μας.  Όπως ανέφερα και παραπάνω το πρόβλημα είναι σύνθετο. Αυτό που οφείλουμε ως Διοίκηση να κάνουμε τόσο για την Πυλαία όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στα κέντρα των οικισμών, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως κίνητρο να επενδύσουν οι επιχειρηματίες εκεί και με τον τρόπο αυτό να αυξηθεί η επισκεψιμότητά τους από τους δημότες.
Πολιτισμός. Μια λέξη που εκφράζει το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.
Είσαι ευχαριστημένος από τις έως σήμερα πολιτιστικές δράσεις ;
Είναι γεγονός ότι πληθώρα πολιτιστικών δράσεων που συντονίζει ο δήμος λαμβάνουν χώρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Η διοίκησή μας έχει επενδύσει και εξακολουθεί
να επενδύει σημαντικά
στον τομέα του πολιτισμού. 
Η ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στο Πανόραμα και στην Πυλαία, η ίδρυση Βιβλιοθηκών στις έδρες και των τριών πρώην Καποδιστριακών Δήμων, η κατασκευή νέων αιθουσών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πανόραμα και το Ασβεστοχώρι, η αναβάθμιση των υπαρχουσών αιθουσών πολιτισμού στην Πυλαία και τον Χορτιάτη είναι μερικά μόνο από τα έργα που έχουμε υλοποιήσει ήδη και ο σχεδιασμός μας δεν σταματά εδώ. Όμως όλες αυτές οι υποδομές δεν θα είχαν κανένα νόημα αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πολιτισμό και που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις θεατρικές ομάδες, τις χορωδίες, τα χορευτικά μας.
Σε όλους αυτούς και αξίζουν τα συγχαρητήριά μας για την συμβολή τους στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.