ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Γεννημένοι Ήρωες // Key Books

Ανακάλυψε τον ήρωα μέσα σου!

Κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσµίου Πολέµου, µια ετερόκλητη παρέα αγωνιστών της αντίστασης, υπό την ηγεσία του Βρετανού συγγραφέα και φιλέλληνα Πάτρικ Λη Φέρµορ, πετυχαίνει στην Κρήτη κάτι που έμοιαζε αδιανόητο: απαγάγει τον Γερµανό στρατηγό Κράιπε, τσακίζοντας το ηθικό του «Χασάπη της Κρήτης», του «Λύκου του Χίτλερ» και του δολοφονικού επιτελείου τους.

O Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ ξεκινάει ένα οδοιπορικό με σκοπό να ακολουθήσει τα χνάρια αυτών των ανδρών σε όλη την Κρήτη και να διαπιστώσει με ποιον τρόπο κατάφεραν να ξεφύγουν από μία παντοδύναμη πολεμική μηχανή, επιβιώνοντας σε αντίξοες συνθήκες. Μέσα από την έρευνά του πάνω στον τρόπο ζωής των Κρητικών, ανακαλύπτει αρχαίες τεχνικές αντοχής, διατροφής και φυσικής κίνησης που επιβιώνουν µέχρι τις µέρες µας. Η αναζήτησή του τον οδηγεί στις ταράτσες του Λονδίνου και του Μπρούκλυν για να καταλήξει στις παραλίες της Βραζιλίας και στους δρόμους των σύγχρονων πόλεων.

Αντλώντας από το παράδειγµα των θαρραλέων μαχητών της Κρήτης, οι Γεννηµένοι ήρωες θα σας ωθήσουν να αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για τη σωματική και πνευματική αντοχή – θα σας εµπνεύσουν να τρέξετε, να σκαρφαλώσετε, να κολυµπήσετε και να ανακαλύψετε τον ήρωα μέσα σας.

Διαβάστε απόσπασμα από το βιβλίο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://issuu.com/keybooks4/do…

Το 1972, 28 χρόνια μετά την απαγωγή του, ο στρατηγός ξανασυνάντησε την ομάδα που τον απήγαγε, σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Στο συναρπαστικό ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο Πάτρικ Λη Φέρμορ συνομιλεί με τον Στρατηγό Κράιπε και μοιράζονται αναμνήσεις από την περιπέτειά τους.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
«Kαθηλωτικό! Συναρπαστικό! Αποκαλυπτικό! Ο αληθινός ηρωισµός, όπως γνώριζαν οι αρχαίοι, δεν είχε τόσο σχέση µε τη δύναµη, το θάρρος και την τόλµη όσο µε τη συµπόνια.»

— Kirkus Reviews

«Μια ωδή στο σθένος. Ο ΜακΝτούγκαλ επαναπροσδιορίζει το ιδεώδες του ήρωα. ∆εν πρόκειται τελικά για αρετή – είναι µια σειρά από δεξιότητες. Το βιβλίο αυτό θα σας µυήσει στην τέχνη του πρωταθλητή.»

— The Independent

«Σε ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, ο ΜακΝτούγκαλ ακολουθεί τα ίχνη ηρώων από τον Οδυσσέα µέχρι τον Β´ Παγκόσµιο Πόλεµο και διασαφηνίζει την πραγµατική φύση αυτών των ανθρώπων.»

— Bookpage

Συγγραφέας
Ο Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ ήταν πολεµικός ανταποκριτής του Associated Press στη Ρουάντα και στην Ανγκόλα, πριν γράψει το παγκόσµιο bestseller Born to Run και το Γεννηµένοι ήρωες. Άρθρα του ΜακΝτούγκαλ έχουν δηµοσιευτεί στο Men’s Health, το Esquire και το The New York Times Magazine. Ο ίδιος τρέχει ανάµεσα σε φάρµες των Άµις, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

TITΛΟΣ: Γεννημένοι ήρωες

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αθλητισμός/Ιστορικό

ISBN: 978-618-5265-23-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 520

ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 cm

ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΤΙΜΗ: 18,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Ακαδημίας 69

106 78 Αθήνα Τ 211 4098047