ΝΕΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της Τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος παρά τις δύσκολες συνθήκες στην εποχή της συνεχιζόμενης πανδημίας συνεχίζει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα.

Συμμετέχει σε μεγάλη διεθνή έκθεση στο Μουσείο “ΘΑΛΑΣΣΑ”, Museum “THALASSA” στο Δήμο Αγίας Νάπα της Κύπρου, η οποία έχει τίτλο: “Η Ελληνική συμμαχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Ελληνικός πολιτισμός”.

Στην έκθεση που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2020 συμμετέχουν με σχετικά έργα τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο,την Βουλγαρία,την Ρωσία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου συμμετέχει σαν τιμώμενος καλλιτέχνης στις εκθέσεις της ARTWAY που θα παρουσιάζονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην νέα Art Gallery 35, Καραολή και Δημητρίου 35 στον Πειραιά.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου 2020 θα συμμετέχει στην μεγάλη ‘Εκθεση ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Βασ. Σοφίας 22 στην Αθήνα.

Στις αρχές Οκτώβρη θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση Mail art “Οι παππούδες μου και εγώ” που θα γίνει στην πόλη Minden της Γερμανίας, ενώ ήδη κυκλοφόρησε συλλεκτική έκδοση τέχνης στο Lawrence K.S. των Η.Π.Α., που περιλαμβάνει παραλλαγή της σύνθεσης του “Πρόταση για μνημείο του ανώνυμου αστέγου”.

Στο τέλος Οκτωβρίου θα γίνει επετειακός εορτασμός για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του ART STUDIO “EST” στην Αθήνα. Η ομάδα σύγχρονης τέχνης του “EST-EINAI” ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1990 και έκτοτε ενίσχυσε τις εικαστικές αναζητήσεις και τολμηρές εκφραστικές τάσεις με διεθνή εμβέλεια, συμμετοχές και συνεργασίες.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα γίνουν ομιλίες, δημοσιεύσεις και performance. Παράλληλα στον εκδοτικό τομέα συμπεριλαμβάνεται με ποιήματα του στις λογοτεχνικές συλλογές “Τα Γράμματα της Ποίησης” και “Σκληρός Απρίλης του 2020 μ.Χ”, εκδόσεις ΑΤΕΧΝΩΣ.

Επίσης φιλοτέχνησε σχέδια για το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο της ποιητικής συλλογής του Εθνικού ποιητή της Κούβας Νικολά Γκιγιέν Μπατίστα (1902-1989) με τίτλο “Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος / El Gran Zoo” σε απόδοση του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου (1909-1990) που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΤΕΧΝΩΣ.

www.rodopicollection.blogspot.com