Μια βραδιά με το Γιώργο Περρή

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Ήταν μια υπέροχη, ζεστή – γεμάτη υγρασία – βραδιά. Στην μεγάλη οθόνη του cine Ψυχικό, η συναυλία του Γιώργου Περρή “A sunset in Greece”, όλη γυρισμένη στον αρχαίο ναό της Αφαίας, στην Αίγινα. Ενός ναού τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας, μια και ήταν προγενέστερος του Παρθενώνα.

Υπέροχη βραδιά με το γεμάτο, υπέρλαμπρο φεγγάρι του Ιουνίου. Και χωρίς μάσκες.

Ντριν το τηλέφωνο. Όλγα Λασκαράτου.

  • Θα πας στην προβολής της συναυλίας του Γιώργου Περρή, θέλεις να πάμε παρέα;”

Φυσικά και θέλω Όλγα μου.

Στην είσοδο του σινεμά ο ίδιος ο Γιώργος με αγκαλιές, φιλιά και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Μπαίνοντας μέσα ακόμα μια αγκαλιά από την Λένα Αρώνη. Δεν το πιστεύω πόσο κούκλα. Όσα χρόνια την ξέρω – και είναι πολλά – το ίδιο κούκλα. Και χωρίς επεμβάσεις. Η αμέσως επόμενη αγκαλιά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Σφιχτή αγκαλιά που είχαμε καιρό να κάνουμε. Σε καινούργια εταιρία – People – ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις μουσικές της από ταινίες, που μέχρι τώρα ήταν στο συρτάρι. Ετοιμάζει κι’ άλλα πολλά…

  • Πάρε με να στα πω”, μου είπε γελώντας- φανερά ευτυχισμένη.

Ευανθία μου, έλα μια φωτογραφία με τον Στέλιο Παρλιάρο, φίλο από τα παλιά- πολύ παλιά – που είχε ετοιμάσει ένα συγκλονιστικό μπουφέ, και που φεύγοντας μου γέμισε και δύο κουτιά με καλούδια. Αυτό το γλυκάκι με το πορτοκάλι ακόμα το έχω να ευωδιάζει στο στόμα μου.

Η συναυλία στην Αφαία, εξαιρετική, όπως επίσης και η κινηματογράφηση της – με 9 κάμερες – με σκηνοθέτρια την Κλαίρη Φαφούτη, αδελφή της Μαριέττας. Κούκλες, γελαστές και υπέροχες.

  • Σαν κοριτσάκι είσαι από κοντά”, είπα στην Μαριέττα.

Η συναυλία του Γιώργου περιείχε όλα αυτά που τον αποτελούν. Κλασσικά τραγούδια, Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Streisand, musical, Μούσχουρη και βέβαια τα Ελληνικά του με την Ευανθία σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Guest φυσικά η Ευανθία και ο Μάριος Φραγκούλης. Την παρουσιάζει μόνος του στ’ Αγγλικά, μια και προορίζεται αρχικά για Αμερικάνικα κανάλια. Μετά ίδωμεν. Εδώ θα μας την δείξει κάποιο;

Στην εναρκτήρια ομιλία εκτός από τον Γιώργο μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Ο οποίος μετά την προβολή ήρθε να μου μιλήσει.

  • Θα σου μιλήσω στον ενικό, γιατί …

Η συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ: