Με μεγάλη επιτυχία, η παράστασή μας «Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» του δρ. Γεώργιου Κοζυράκη, παρουσιάστηκε στην ΠΑΡΟ και στη ΝΑΞΟ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσιαζει την Παρασταση «Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» μια προσφορα πολιτισμου στα Νησια του Αιγαιου μας.

«Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» με τους

Ευτυχία Αργυροπούλου

Κλεάνθης Βαρσαμούλης

Κωνσταντίνος Νιάρχος

Αρετή Τσιαμπόκαλου

Μέλπω Σφακιανάκη

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΩΣ η Άννα Μωραΐτου

ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

Κείμενο: Γεώργιος Κοζυράκης

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας

Μετάφραση γαλλικών πηγών: Νεκτάριος Παλαιολόγος

Μουσική – Στίχοι: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Β.σκηνοθέτη: Αρετή Τσιαμπόκαλου

Ενδυματολογία: Παραδοσιακές φορεσιές Αιμιλία Γιαννοπούλου/ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης

Ηχοληψία: Τμ. Ηχοληψίας ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Κινησιολογία: Nick Mathiews

Κατασκευή σκηνικού: Β. Σακκής

Φωτογραφίες: Ιωάννης Ντόνεφ

Γραφιστική επιμέλεια: Star Artwork

Οργάνωση παραγωγής: Μενέλαος Τζαβέλλας – Νικολέτα Πικέα

Hair stylist – Makeup artist: Νικολέτα Πικέα

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( pearpr.com)

Παραγωγή: Music & Drama Productions / Μαυρίκιος Μαυρικίου

Το τραγούδι της Μαντώς συνέθεσε και ερμηνεύει επί σκηνής ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Η επετειακή παράσταση «Μαντώ – Η ηρωίδα της Μυκόνου» για τα 200 χρόνια ελευθερίας του Ελληνικού κράτους έκανε πρεμιέρα στη Μύκονο στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου σε συνέχεια της επιτυχημένης πρεμιέρας της στην Αθήνα και την Σύρο, όπου για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου παρουσιάστηκε εντός του Ιερού Ναού του ΑΓ. Νικολάου Σύρου.
Με την υποστήριξη και την αιγίδα της
Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής |

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β’

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή το
ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ καθώς και το ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ και το Μεγάλο μας χορηγό την BlueStar Ferries.

Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω απο καρδιας στο ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ και ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ για την Φιλοξενια. Η Παρασταση μας στο ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ γνωρισε μεγαλη επιτυχια και με τη στηριξη του Δημαρχου κ. Γιωργου Λιανου και του αντιδημαρχου πολιτισμου κ. Βαγγελη Κατσαρα θα κανει ενα νεο κυκλο παραστασεων απο την Τριτη 5/4.

Ενα μεγαλο ευχαριστω στο Γενικο Γραμματεα νησιωτικης πολιτικης κ. Μανωλη Κουτουλακη για την στηριξη και για την αγαπη του στα ομορφα νησια μας και στον πολιτισμο.

Ευχαριστω το Σεβασμιοτατο Μητροπολιτη Παροναξιας κ.κ. Καλλινικο για την αγαπη και την στηριξη στην παρασταση μας.

Η Εταιρία Παραγωγής Μουσικών & Θεατρικών Θεαμάτων Music & Drama Productions Μαυρικιος Μαυρικιου ευχαριστει τους Δημους Παρου και Ναξου για την στηριξη και την αγαπη τους στον πολιτισμο και τον Γ,Γ Νησιωτης πολιτικης κ Μανωλη Κουτουλακη.

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή κόσμου ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» του Δρ. Γεωργίου Κοζυράκη, σε σκηνοθεσία του Μενελάου Τζαβέλλα, στην Πάρο και στη Νάξο.

Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στην Πάρο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Παρίου, της Ενορίας Κώστου, την Δευτέρα 28-3-2022 το απόγευμα.

Εν συνεχεία, η θεατρική ομάδα μετέβη στη Νάξο, όπου έπαιξε στο «ΑΝΔΡΟΝΙΚΕΙΟ» Πολιτιστικό Κέντρο Δαμαριώνα, το απόγευμα της Τετάρτης 30-3-2022.

Στην αρχή της παράστασης μίλησε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη προσωπικότητα της Μαντούς Μαυρογένους (η οποία αρκετά χρόνια έζησε στην Πάρο, όπου και εκοιμήθη και ετάφη στον αύλειο χώρο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής), συγχαίροντας συγχρόνως τους συντελεστές της παραστάσεως καθώς και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Δήμο Νάξου, για την πρωτοβουλία της διοργανώσεως στα νησιά της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Να σημειωθεί πως χθες, Παρασκευή, 1-4-2022 το πρωί, δόθηκαν δύο ακόμη παραστάσεις με την συμμετοχή των μαθητών των σχολείων της πόλεως.