Μαρσώ Φίλη: “Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, έχεις άμεση επαφή με το κοινό”

“…Μία παράσταση παντα εξελίσσεται. Μπορεί κάθε φορά να είναι διαφορετική να εμβαθύνεις στο χαρακτήρα και να βγάζεις διαφορετικά συναισθήματα”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός σε πολύ μικρή ηλικία, (έχουμε και καλλιτεχνική φλέβα στην  οικογένεια) και από τη στιγμή που είδα έναν φίλο μου να παίζει στο θέατρο ενθουσιάστηκα.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Μου άρεσε από μικρή ο Κούρκουλος και η Βλαχοπούλου.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Είναι ο στόχος.
Αυτό δεν θέλουμε οι περισσότεροι; καριέρα – επιτυχία αυτός είναι ο στόχος μας απλά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες για αυτό και καμιά φορά θα πρέπει να επιλέξουμε και  η επιλογή είναι πολύ σκληρή.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Και τα δύο μου αρέσουν πολύ. Το θέατρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός έχεις άμεση επαφή με το κοινό, μία παράσταση παντα εξελίσσεται, μπορεί κάθε φορά να είναι διαφορετική να εμβαθύνεις στο χαρακτήρα και να βγάζεις διαφορετικά συναισθήματα. Ο κινηματογράφος πάλι έχει άλλη μαγεία και είναι κάτι που μένει για χρόνια. Τα λατρεύω και τα δύο!

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Νομίζω  καλλιτέχνης γεννιέται κανείς. Είναι αυτό που λένε να το ‘χεις μέσα σου.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Εξέλιξη.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Μόλις μου δοθεί ένα έργο τότε αρχίζει ένας χείμαρρος ιδεών σκηνών, χαρακτήρων κλπ..

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Πειθαρχημένη συνεπής και θετική, αισιόδοξη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση δυστυχώς τα μελλοντικά σχέδια είναι στον αέρα σίγουρα θέατρο και ότι προκύψει.

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ξεκίνησαν τα θεατρικά σκιρτήματα αργότερα σπούδασα ξεκινήσα με μεταγλώττισεις σε κινούμενα σχέδια σειρές και μετά μπήκα για τα καλά στο θέατρο  και στον κινηματογράφο.