Σίσσυ Καλεντέρη: “Το θέατρο είναι η ψυχή του ηθοποιού. Ο φυσικός μας χώρος…”

“…Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να εκδώσω το πρώτο μου παραμύθι όπου μετά σκέφτομαι να το παρουσιάσω σε παιδική θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας την ηρωίδα μου”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Γύρω στα έντεκα ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Θαυμάζω την Αλίκη για το ταλέντο της το μπρίο της την εργατικότητά της το πείσμα της και την τσαχπινιά της.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Δύσκολη ερώτηση γιατί λατρεύω και τα δυο είδη. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω θα προτιμούσα το θέατρο γιατί είναι η ψυχή του ηθοποιού. Ο φυσικός μας χώρος. Η ζωντανή επαφή με το κοινό είναι μοναδική-μαγική εμπειρία. Απίστευτο συναίσθημα.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καριέρα-επιτυχία για μένα είναι η καταξίωση-επίτευξη των στόχων μου. Ψυχική ικανοποίηση, δόξα, φήμη, επαγγελματική ευτυχία.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Φυσικά γεννιέται αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θέλει συνεχή προσπάθεια πίστη επιμονή και υπομονή. Πάνω απ’ όλα προσήλωση στο στόχο μας.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Ως καλλιτέχνη με εκφράζει η λέξη “ελεύθερη ψυχή”.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Πάντα. Άλλωστε είναι δημιουργική έμπνευση όπου απαιτεί συγκέντρωση χαλάρωση και εσωτερικότητα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη εκκεντρική πειθαρχημένη ατόφια.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να εκδώσω το πρώτο μου παραμύθι σύντομα. Όπου μετά σκέφτομαι να το παρουσιάσω σε παιδική θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας την ηρωίδα μου.

Σύντομο βιογραφικό Μετα το λυκειο πηγα στη δραματικη σχολη “Τραγκα” φοιτησα τρια ετη εδωσα εξετασεις και πηρα το πτυχιο μου. Απο το 2018 παιζω επαγγελματικα στο θεατρο Μπροντγουαιη “στα ψηλα βουνα” του Ζαχαρια Παπαντωνιου. Κανω τον φουντουλη… παμε συχνα επαρχια σε πολλα δημοτικα. Παράλληλα ειχα πει καποιες ατακες στα κλεμμενα ονειρα δικαιωση μοντερνα οικογενεια κτλ καθως και σε διαφορες διαφημισεις.